David Ryall, un star al francizei cinematografice "Harry Potter", a murit

Actorul britanic David Ryall, interpretul personajului Elphias Doge din franciza cinematografică "Harry Potter", a murit la vârsta de 79 de ani, în prima zi de Crăciun, informează variety.com.

715 afișări
Imaginea articolului David Ryall, un star al francizei cinematografice "Harry Potter", a murit

David Ryall, un star al francizei cinematografice "Harry Potter", a murit

Informaţia a fost confirmată sâmbătă pe Twitter de fiica sa, actriţa Charlie Ryall, dar şi Mark Gatiss, scenarist şi actor în serialul "Sherlock".

Cariera actorului David Ryall s-a întins pe parcursul a peste cinci decenii şi a inclus apariţii în filme, televiziune şi teatru. David Ryan şi-a început cariera în teatru, înainte de a deveni o figură familiară în universul producţiilor de televiziune britanice.

Printre producţiile pentru marele ecran în care s-a remarcat se află câteva lungmetraje celebre, precum "Ember - Oraşul din adâncuri/ City of Ember" (2008), "Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days" (2004) şi "Omul elefant/ The Elephant Man" (1980).

David Ryall l-a înlocuit pe Peter Cartwright în rolul Elphias Doge din filmul "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" din 2010. Personajul său era un prieten apropiat al profesorului Albus Dumbledore, dar şi jurist în Ministerul Magiei şi membru al Ordinului Phoenix.

În ultimii ani, actorul s-a remarcat pe micul ecran cu rolul Frank din comedia "Outnumbered" produsă de BBC.

Printre rolurile sale marcante din televiziune se numără cele din producţiile "The Village", "The Singing Detective", "Goodnight Sweetheart" şi "Midsomer Murders".

Artistul britanic are trei copii, un fiu şi două fiice - managerul muzical Jonathan Ryall, cântăreaţa Imogen Ryall şi actriţa Charlie Ryall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici