Opera preferată a lui Hitler, LA UN PAS de a fi jucată la Berlin chiar de ziua dictatorului. Cum a fost posibil

Opera preferată a lui Hitler, care a fost găsită şi în buncărul dictatorului nazist după sinuciderea acestuia, a fost la un pas de a fi jucată chiar de ziua lui anul acesta.

9820 afișări
Imaginea articolului Opera preferată a lui Hitler, LA UN PAS de a fi jucată la Berlin chiar de ziua dictatorului. Cum a fost posibil

Opera preferată a lui Hitler, LA UN PAS de a fi jucată la Berlin chiar de ziua dictatorului. Cum a fost posibil (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Deutsche Oper, cea mai mare operă din Berlin, a dorit ca Rienzi, compusă de Richard Wagner, să fie jucată pe 20 aprilie anul acesta, informează Daily Mail.

Motivul a fost că această dată coincidea cu aniversarea a 100 de ani de existenţă a Deutsche Oper.

Organizatorii evenimentului nu au luat însă în calcul şi faptul că 20 aprilie este data de naştere a fostului dictator Adolf Hitler, care era un fan al lui Wagner şi în special al acestei lucrări, Rienzi, care l-a impresionat pe liderul nazist încă de pe vremea în care era adolescent.

Hitler a cerut special manuscrisul lucrării la aniversarea a 50 de ani de la naştere.

Un articol al ziarului Die Welt a atras atenţia asupra faptului că Rienzi va fi jucată pe scena Deutsche Oper chiar de ziua lui Hitler, organizatorii luând decizia de a muta premiera pe 21 aprilie. "Staff-ul a susţinut, în timpul consultărilor pe care le-a avut, că din motive personale premiera acestei opere nu poate fi ţinută în seara respectivă", a informat Deutsche Oper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici