Păsări exotice, arme şi cadavre: CONFESIUNILE unei stewardese de lux

Stewardesa Kimberly Benton lucrează în industria aviatică de aproape nouă ani şi spune că pasiunea pentru călătorii a atras-o în această lume haotică şi plină de oportunităţi. Până acum, Benton a călătorit în peste 130 de ţări cu 27 de tipuri de aeronave, scrie CNN.

29482 afișări
Imaginea articolului Păsări exotice, arme şi cadavre: CONFESIUNILE unei stewardese de lux

Păsări exotice, arme şi cadavre: CONFESIUNILE unei stewardese de lux

„Am organizat câteva petreceri la altitudine pentru oaspeţi care nu-şi doreau decât şampanie şi multă gheaţă”, spune Benton. „Trebuie să le oferi tot ce îşi doresc, inclusiv băuturile preferate precum whisky şi scotch”, adaugă stewardesa.

Păsări exotice, armament şi cadavre

Mary Kalymnou lucrează, de asemenea, ca stewardesă de 13 ani, pentru clienţi de rang înalt precum familii regale, lideri guvernamentali, directori de companii, dar şi celebrităţi. Kalymnou spune că a lucrat la bordul multor aeronave, inclusiv avionul Gulfstream G550 şi The Embraer Legacy care oferă locuri doar pentru 14 pasageri.

Printre clienţii săi se numără papagali exotici, bijuterii, dar şi armament. În plus, la bordul avioanelor, Kalymnou a fost acompaniată şi de cadavre. „De trei ori în cariera mea am avut o persoană decedată la bord – un sicriu aflat în cargo, făcut din aur şi lemn scump”, îşi aminteşte Kalymnou. „Era vorba despre trei bărbaţi foarte cunoscuţi”, adaugă aceasta.

În opinia sa, job-ul de stewardesă VIP este foarte solicitant şi necesită „multe sacrificii”, informează CNN.

„Este nevoie de multă răbdare, flexibilitate, şi, desigur, un nivel ridicat de încredere în sine”, explică stewardesa. „Clienţii au aşteptări foarte mari, iar operatorii aerieni cer cele mai înalte standarde”, adaugă Kalymnou.

În caz contrar, spune femeia, oricine poate fi înlocuit rapid. „Orice fată ar putea învăţa acest job, dar numai câteva vor ieşi în evidenţă. Să fii profesionist nu este îndeajuns, trebuie să fii unic”, spune Kalymnou.

„Poţi fi înlocuit cu uşurinţă de cineva mai nou, mai tânăr, mai atrăgător, mai deştept sau mai flexibil. Aşadar, din prima zi, am ştiut că trebuie să fiu precum un burete pentru a supravieţui în această industrie”, continuă Kalymnou.

WC-uri Fendi şi covoare de mătase

Benton declară că a lucrat la bordul unei aeronave decorate cu covoare de mătase, iar capacurile toaletelor erau create de casa de modă italiană de lux, Fendi.

„Covoarele erau făcute în întregime din mătase, aşa că trebuia să fiu foarte atentă la persoanele care intrau încălţate”, glumeşte Benton.

De asemenea, printre clienţii săi se numără şi un pilot de Formula 1, al cărui avion era făcut aproape în întregime din fibră de carbon. „Era foarte scump, iar mobila aflată la bord era creată din piele naturală”, îşi aminteşte stewardesa.

Benton spune că în timp ce unele companii aeriene oferă camere private pentru clienţii de lux, acestea nu se pot compara cu exclusivitatea unui avion privat.

Chiar dacă nu există o uniformă universală pentru echipajul zborurilor VIP, Benton declară că ştie despre câteva cazuri în care femeile au fost nevoite să poarte anumiţi pantofi, cumpăraţi special de propietarii avionelor private.

„Ştiu câteva persoane care au trebuit să poarte pantofi Louboutin în interiorul, dar şi în afara cabinei de zbor”, dezvăluie stewardesa. Dar, de multe ori, propietarii îşi doresc un personal cu aspect bine pus la punct, cu machiaj simplu şi discret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici