Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii

  • Melodiile păsărilor sunt transmise în esenţă de la o generaţie la alta
  • Scăderea numărului păsărilor din sălbătăcie a dus la declinul multor specii
10790 afișări
Imaginea articolului Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii

Păsările îşi pierd talentul de a cânt şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii

Muzica păsărilor poate reduce stresul şi te poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit. Dar unele specii de păsări cântătoare încep să îşi piardă talentul muzical, din cauza numărului de populaţii în scădere.

O nouă cercetare publicată în revista Proceedings of the Royal Society B, arată că păsările cântătoare de sex masculin au probleme cu învăţarea cântecelor pe care specia le foloseşte pentru a atrage sexul feminin.

În sălbăticie, păsările sunt pe cale de dispariţie, iar cu un număr atât de mic, masculii nu reuşesc să înveţe cântecele de la alte păsări mai în vârstă, care la rândul lor au învăţat de la bâtrâni.

Asta afectează succesul masculului la cucerirea femelelor cât şi capacitatea lui de reproducere.

Cercetătorii spun că 12% dintre păsările pe care le-au observat nu au reuşit să reproducă cântecele propriei specii, iar 27% au cântat melodii diferite de cântecele care păreau să aibă succes în atragerea femelelor pentru împerechere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici