Personalităţi celebre care au cunoscut SUCCESUL după vârsta tinereţii - GALERIE FOTO

Mulţi oameni încep să intre în depresie atunci când ajung în jurul vârstei de 30 de ani şi constată că încă nu au cunoscut succesul pe plan profesional. O parte din cei mai mari oameni de succes din întreaga lume au dat însă "lovitura" după vârsta de 30 de ani.

2511 afișări
Imaginea articolului Personalităţi celebre care au cunoscut SUCCESUL după vârsta tinereţii - GALERIE FOTO

Personalităţi celebre care au cunoscut succesul după vârsta tinereţii (Imagine: Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)

Sociologii susţin că niciodată nu este prea târziu să cunoşti succesul, iar teoria este demonstrată şi în practică de unii dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, potrivit Bright Side. Conform studiilor specialiştilor, o personă ajunsă la vârsta maturităţii depline are mai multă experienţă de viaţă şi poate analiza mult mai bine luarea unei decizii calculând mult mai real factorii de risc. 

Harland Sanders David, fondatorul KFC

Lui Harland i-a venit ideea genială de a crea o reţetă unică de pui picant în jurul vârstei de 40 de ani. Fondatorul acestui lanţ de fast-food care este acum recunoscut la nivel global are o biografie interesantă. Şi-a pierdut tatăl când era foarte mic, iar mama lui a trebuit să lucreze foarte mult pentru a putea întreţine familia. Harland era responsabil cu gătitul în casă. Când Harland avea 12 ani, mama sa s-a recăsătorit, iar el a plecat de acasă şi a început să lucreze la o fermă în Greenwood. În următorii ani a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat în Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferată, a studiat dreptul prin corespondenţă şi a practicat o perioadă, a vândut asigurări, a lucrat pe un vapor, navigând pe râul Ohio, iar la 40 de ani a început să gătească pentru călătorii înfometaţi care se opreau la benzinăria sa în Corbin, Kentucky. 

În anul 1964, în peste 600 de restaurante situate atât în SUA cât şi în Canada, se vindea pui pregătit după reţeta lui Harland. În acelaşi an, el şi-a cedat drepturile de pregătire a puiului unui grup de investitori, iar Harland a rămas purtătorul de cuvânt al companiei. În anul 1976, în urma unui sondaj, Harland ocupa locul 2 în rândul personalităţilor celor mai populare în SUA. Administrată de noii proprietari, societatea pe acţiuni Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid, iar în ianuarie 1969 a fost listată la bursa din New York. 

Harland a murit în anul 1980 la vârsta de 90 de ani şi a reprezentat modelul viu de împlinire a visului american. În ultimii ani, el străbătuse 250.000 mile pe an vizitând restaurantele KFC din întreaga lume.

Ray Kroc, fondatoul McDonald’s

Într-unul din interviurile date, fondatorul celebrului lanţ McDonald's a declarat: "În 1954 aveam 52 de ani. Eram deja diagnosticat cu diabeti si artrită. Vezica mea biliară şi cea mai mare parte din glanda tiroidă au trebuit să fie eliminate într-o operaţie. Dar am crezut în viitor şi am pus bazele McDonald's". 

Kroc a fost, de asemenea, parţial surd şi nu foarte bogat până la vârsta de 52 de ani. El a fost un om de afaceri cunoscut, dar cele mai multe dintre proiectele sale au eşuat. Când avea nevoie 15.000 de dolari să cumpere o licenţă de publicitate pentru McDonalds, nicio bancă nu a vrut să îi acorde creditul. Kroc a fost nevoit să îşi gireze casa. Cu toate acestea, în următorii 30 de ani din viaţă a câştigat nu mai puţin de 600 de milioane de dolari.

J. K. Rowling, autoarea best-seller-ului "Harry Potter"

Ideea poveştii micului magician care s-a concretizat mai târziu într-o serie de succes la nivel global i-a venit scriitoarei J. K Rowling în anul 1990. 

Cu toate acestea, în următorii şapte ani, ea nu şi-a putut găsi de lucru şi a divorţat de soţul ei. Rowling a trăit în sărăcie până când a publicat primul volum în 1997. În prezent, ea a vândut mai multe cărţi decât oricine altcineva din Marea Britanie.

Harrison Ford, actor şi producător

În 1968, Harrison Ford a jucat un rol în filmul "Zabriskie Point", dar toate scenele în care apărea au fost tăiate din versiunea finală. El a decis să renunţe la actorie şi a devenit tâmplar. Totul s-a schimbat însă atunci când l-a întâlnit pe George Lucas, care l-a invitat la castingul pentru filmul american "Graffiti". Ford avea în acel moment deja 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici