Peste 280 de oameni, pe urmele unui macac periculos, în Japonia

Peste 280 de vânători, pompieri şi diverşi funcţionari publici au fost mobilizaţi în această săptămână într-un oraş din Japonia pentru a captura o maimuţă răutăcioasă - un macac - care a muşcat şi a terorizat populaţia locală.

908 afișări
Imaginea articolului Peste 280 de oameni, pe urmele unui macac periculos, în Japonia

Peste 280 de oameni, pe urmele unui macac periculos, în Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al primăriei din Hyuga, un oraş de pe insula Kyushu, a explicat pentru AFP că maimuţa, care a fost în final capturată, era acuzată că a atacat 18 persoane începând din a doua jumătate a lunii august.

"Mulţi rezidenţi au fost muşcaţi şi răniţi. Era o problemă gravă pentru oraşul nostru", a declarat acelaşi purtător de cuvânt, miercuri.

Un veritabil "batalion" de 280 de persoane a fost mobilizat luni pentru a prinde maimuţa, care a fost în cele din urmă capturată întro casă abandonată.

Aceasta a fost cea de-a doua tentativă de amploare pentru capturarea animalului, după o primă "bătălie" organizată, în van, duminică, la care au participat nu mai puţin de 500 de persoane, inclusiv un număr mare de poliţişti.

După ce l-au capturat, municipalitatea a încercat să plaseze animalul la mai multe grădini zoologice şi universităţi din ţară, însă, întrucât nimeni nu o dorea, maimuţa a fost eutanasiată.

Agenţii din forţa publică continuă totuşi să patruleze pe străzile din acest oraş, în eventualitatea că şi alte maimuţe vor începe să adopte un comportament agresiv, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Macacii trăiesc adeseori în număr mare pe colinele împădurite din jurul localităţilor rurale japoneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici