Pete Seeger, o legendă a muzicii folk americane, a murit la 94 de ani

Pete Seeger, care a avut o contribuţie majoră la relansarea muzicii folk în Statele Unite ale Americii, lăsând posterităţii melodii precum "If I Had a Hammer", a decedat luni, din cauze naturale, la vârsta de 94 de ani.

122 afișări
Imaginea articolului Pete Seeger, o legendă a muzicii folk americane, a murit la 94 de ani

Pete Seeger (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pete Seeger s-a lansat în lumea muzicii folk în 1940, ca membru al grupului Almanac Singers, din care făcea parte şi alt muzician celebru, Woody Guthrie. Grupul s-a destrămat în 1942, la scurt timp după înrolarea în armată a lui Seeger, informează reuters.com.

Printre melodiile folk lansate de Pete Seeger, devenite între timp creaţii clasice ale genului, se numără "Where Have All the Flowers Gone" şi "Turn! Turn! Turn!", care aveau să cunoască nenumărate cover-uri de-a lungul vremii.

Muzicianul american a fost, de asemenea, cunoscut pentru vederile sale liberale, de la protestele împotriva războiului din Vietnam, până la cele împotriva războiului din Irak.

Pete Seeger, care a câştigat patru premii Grammy, una dintre distincţii fiindu-i acordată pentru întreaga carieră, a cântat la concertul dat în onoarea lui Barack Obama, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, în ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici