PJ Harvey, recompensată cu Mercury Prize, pentru a doua oară

PJ Harvey a câştigat Mercury Prize pe 2011, pentru albumul "Let England Shake", aceasta fiind pentru a doua oară când cântăreaţa este recompensată cu prestigiosul premiu muzical, acordat pentru cel mai bun album de studio al anului.

80 afișări
Imaginea articolului PJ Harvey, recompensată cu Mercury Prize, pentru a doua oară

PJ Harvey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

PJ Harvey, în vârstă de 41 de ani, prima femeie recompensată cu premiul Mercury, în 2001, pentru albumul "Stories from the City, Stories from the Sea", este primul artist care a primit două astfel de trofee, informează bbc.co.uk.

Albumul "Let England Shake" a fost inspirat din ororile războiului şi a fost favoritul caselor de pariuri.

Corinne Bailey Rae, membru al juriului de anul acesta, a spus că Harvey a fost aleasă câştigătoare în unanimitate. "A fost o decizie grea, dar toţi am fost de acord", a spus Bailey Rae.

Adele, Tinie Tempah, Katy B şi Elbow au fost ceilalţi nominalizaţi de anul acesta la premiul Mercury. Cu excepţia Adelei, care suferă de o durere în gât, toţi nominalizaţii au cântat în timpul ceremoniei de premiere, care a avut loc marţi, la Londra.

Premiul Mercury, creat în 1992, recompensează un muzician din Marea Britanie sau Irlanda, pentru un album de studio lansat în ultimul an. Nume sonore se găsesc pe lista câştigătorilor ediţiilor precedente: Arctic Monkeys, Primal Scream, Franz Ferdinand, Suede, Pulp, Klaxons şi Elbow.

Acest premiu, în valoare de 20.000 de lire sterline, a fost decernat în 2010 grupului londonez The xxx.

Figură marcantă a muzicii rock contemporane, PJ Harvey a reuşit să îşi facă loc într-o industrie muzicală dominată de figuri masculine, reuşind, totuşi, să îşi păstreze latura feminină chiar şi printre acordurile dure şi reci ale rock-ului alternativ. Cântăreaţa britanică a lansat şapte albume de studio şi a primit cinci nominalizări la premiile Grammy.

Albumul "Let England Shake" a fost înregistrat împreună cu John Parish, alături de care PJ Harvey a lansat, în 2009, un LP intitulat "A Woman A Man Walked By".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici