Prima chitară personalizată creată de Les Paul, supranumită "Black Beauty", scoasă la licitaţie

Prima chitară electrică personalizată creată de Les Paul, supranumită "Black Beauty", despre care experţii în domeniu spun că a contribuit în mod substanţial la apariţia stilului rock and roll, va fi scoasă la licitaţie în luna februarie în Statele Unite.

158 afișări
Imaginea articolului Prima chitară personalizată creată de Les Paul, supranumită "Black Beauty", scoasă la licitaţie

Prima chitară personalizată creată de Les Paul, supranumită "Black Beauty", scoasă la licitaţie (Captură video)

"Black Beauty" va fi pusă în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Guernsey, pe 19 februarie, la New York.

Arlan Ettinger, preşedintele casei organizatoare, a declarat: "Această chitară, pe care Les Paul a conceput-o în colaborare cu Gibson, a avut nevoie de doi ani pentru a fi realizată. Les Paul experimenta întotdeauna pentru a obţine sunete noi şi un maxim de efect din instrumentele pe care le crea. Cu această chitară, el a obţinut acest sunet electric, despre care mulţi oameni spun că a contribuit la naşterea rock and roll-ului".

Ettinger spune că deşi chitara "Black Beauty" nu este creată dintr-un lemn special şi nu conţine decoraţiuni deosebite, istoria din spatele ei reprezintă elementul care o face să fie atât de specială.

Printre cele 15 loturi care vor fi puse în vânzare la aceeaşi licitaţie se mai află prima chitară folosită de Chet Atkin şi diverse echipamente muzicale din studioul de înregistrări al lui Les Paul.

Les Paul (Lester William Polsfuss) şi soţia sa, Mary Ford, au lansat o serie de hituri în anii 1940 şi 1950, precum "Mockin' Bird Hill" şi "How High the Moon". Les Paul a devenit cunoscut în industria muzicală în calitate de fabricant de chitare şi ca pionier al tehnicilor de înregistrări muzicale. Les Paul a murit în 2009, la vârsta de 94 de ani, în urma complicaţiilor generate de o pneumonie.

Supranumit "părintele chitarei electrice", Les Paul a fabricat unele dintre cele mai fiabile modele de chitară şi a contribuit la lansarea magnetofonului cu opt benzi, revoluţionând felul în care muzica era produsă şi distribuită.

Gibson, unul dintre cei doi mari fabricanţi de chitare electrice, alături de compania americană Fender, şi-a câştigat notorietatea pe plan mondial graţie modelului Les Paul, lansat pe piaţă în 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici