Primul film în care Arnold Schwarzenegger joacă un rol dramatic a avut premiera la New York

"Maggie", primul lungmetraj în care Arnold Schwarzenegger interpretează un rol dramatic, a avut premiera mondială joi seară la Festivalul Tribeca de la New York.

681 afișări
Imaginea articolului Primul film în care Arnold Schwarzenegger joacă un rol dramatic a avut premiera la New York

Arnold Schwarzenegger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Star al filmelor de acţiune, Arnold Schwarzenegger îşi dezvăluie în acest rol o parte dramatică, tandră, în rolul unui fermier care încearcă să o protejeze cât mai bine pe fiica lui în pelicula "Maggie", un film neconvenţional cu zombie.

Această dramă, care a avut premiera joi seară la Festivalul Tribeca de la New York, mizează pe o abordare diferită a genului de filme cu zombie, concentrându-se mai mult pe relaţia tată-fiică, decât pe scene sângeroase şi de canibalism.

De asemenea, filmul "Maggie" i-a oferit lui Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 67 de ani, fost culturist profesionist şi fost guvernator al statului California, ocazia de a răspunde unei noi provocări din punct de vedere actoricesc.

"Acesta a fost un rol foarte neobişnuit pentru mine, pentru că, aşa cum ştiţi, eu nu interpretez niciodată, în mod normal, roluri dramatice", a declarat starul hollywoodian după premiera filmului.

Starul francizelor "Terminator" şi "Conan" reprezintă un sinonim perfect pentru filmele de acţiune, dovedindu-şi, de asemenea, talentul şi în câteva filme de comedie, precum "Poliţist de grădiniţă/ Kindergarten Cop" şi "Gemenii/ Twins" cu Danny DeVito. Însă un rol dramatic, chiar şi într-un film horror cu zombie, reprezintă un proiect despre care Schwarzenegger spune că nu ar fi putut să îl accepte în urmă cu 30 de ani.

"Acum însă, pentru că sunt tată de vreo 25 de ani, cred că pot să mă raportez mai bine la situaţia din film, tocmai pentru că sunt părinte. Atunci când am citit scenariul, am plâns. Era atât de puternic, atât de bine scris", spune actorul hollywoodian.

În acest lungmetraj de debut al regizorului britanic Henry Hobson, Arnold Schwarzenegger îl interpretează pe Wade, un fermier dintr-un mic oraş american afectat de epidemia globală generată de o boală mortală care îi transformă pe oamenii infectaţi în zombie şi ameninţă să ducă la dispariţia speciei umane.

Atunci când fiica sa Maggie, interpretată de actriţa Abigail Breslin, în vârstă de 19 ani, este infectată, Wade insistă să aibă grijă de ea la domiciliu. Actriţa britanică Joely Richardson interpretează rolul soţiei lui Wade, care trebuie să îşi depăşească propriile temeri, pe măsură ce boala fiicei sale adoptive avansează.

Pe măsură ce boala avansează şi persoanele infectate încep să capete gustul cărnii umane, rudele acestora se văd obligate să le plaseze în carantină, unde îi aşteaptă o moarte sigură.

"Acesta este cel mai uman personaj pe care l-am interpretat vreodată şi cred că «Maggie» este cel mai uman film cu zombie care a fost făcut vreodată", a declarat Arnold Schwarzenegger.

Deşi nu va renunţa la rolurile din filmele de acţiune, Arnold Schwarzenegger spune că în viitor va încerca să joace în cât mai multe roluri dramatice precum cel din "Maggie".

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a câştigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar şi un Glob de Aur, în 1977, cu rolul din filmul "Stay Hungry". A devenit celebru cu rolul din franciza "Terminator", în care a interpretat un robot trimis din viitor.

Starul hollywoodian, care a confirmat de curând faptul că va juca în al cincilea film din franciza "Terminator", a dezvăluit de asemenea că doreşte să joace din nou alte două roluri emblematice pentru cariera sa.

Astfel, Arnold Schwarzenegger îl va întruchipa din nou pe Conan Barbarul în filmul "King Conan" şi pe Julius Benedict într-o continuare a comediei "Gemenii/ Twins", intitulată "Triplets".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici