Prinţul William apare pe coperta din iulie a revistei gay "Attitude". "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale"- FOTO

Pentru prima oara în istorie, un membru al Familiei Regale britanice, prinţul William, apare pe coperta unei publicaţii gay pentru care a acordat un interviu - "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale sau pentru oricare alt motiv", relatează attitude.co.uk.

1886 afișări
Imaginea articolului Prinţul William apare pe coperta din iulie a revistei gay "Attitude". "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale"- FOTO

Prinţul William apare pe coperta din iulie a revistei gay "Attitude". "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale"- FOTO (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

În ziua de 12 mai, Alteţa Sa Regală Ducele de Cambridge a invitat, prin revista "Attitude", membri ai comunităţii LGBT+ la Palatul Kensington, în scopul de a le asculta experienţele lor de hărţuire homofobă şi efectele psihice pe care le pot avea acest tip de agresiuni.

După ce s-a întâlnit cu cei nouă delegaţi, prinţul William a pozat pentru coperta revistei "Attitude". Această copertă reprezintă prima dată când un membru al Fmiliei Regale este fotografiat pentru coperta unei publicaţii gay.

Bineînţeles, majoritatea persoanelor din comunitatea LGBT+ trăiesc fericiţi fără a avea acest tip de probleme, comentează editorii attitude.co.uk, adăugând că, totuşi, din păcate, statisticile arată că această comunitate continuă să sufere de probleme psihice din cauza existenţei încă a fenomenului de "bullying" (intimidare, terorizare, persecutare) asupra tinerilor gay, în şcoli.

Prinţul William s-a întâlnit cu persoane care i-au explicat cum acest fenomen de agresivitate a dus la scăderea stimei de sine, tentative de suicid, tulburări de alimentaţie, depresie, dependenţă de droguri şi inclusiv, într-un singur caz, moartea unui tânăr din cauza unei supradoze neintenţionate.

După acestă discuţie, prinţul William, a făcut următoarea declaraţie: "Nimeni nu ar trebui persecutat din cauza sexualităţii sale sau pentru oricare alt motiv şi nimeni nu ar rebui să suporte acest tip de ură pe care aceşti tineri l-au îndurat. Tinerii homosexuali, tinerele lesbiene, persoanele transsexuale pe care le-am întâlnit prin intermediul revistei 'Attitude' sunt cu adevărat curajoase să vorbească despre experienţele lor şi să ofere speranţă celor care trec, în prezent, prin astfel de agresiuni groaznice. Puterea şi optimismul lor ar trebui să ne încurajeze pe toţi să ne împotrivim acestui fenomen de agresivitate, oriunde l-am întâlni. Ceea ce vreau să transmit oricărui tânăr care citeşte acest articol şi care este agresat din cauza sexualităţii sale este: nu trebuie să suporţi asta – vorbeşte cu un adult în care ai încredere, cu un prieten, cu un profesor sau apelează la orice fel de serviciu (de asistenţă, linii telefonice speciale, asociaţii, n.r.) pentru a primi ajutorul de care ai nevoie. Ar trebui să fii mândru de cine eşti şi nu ai niciun motiv să-ţi fie ruşine".

Editorul revistei, Matthew Todd, a spus că, de când este editor pentru publicaţie, a cunoscut părinţi al căror copil s-a sinucis sau şi-a pierdut viaţa după ce a fost agresat pentru motivul că făcea parte sau era perceput ca făcând parte din comunitatea LGBT.

"Sunt foarte fericit pentru faptul că viitorul rege al Regatului Unit este de acord că acest fenomen de agresivitate bazată pe discriminare trebuie să înceteze, iar eu aş îndemna, în mod special părinţii, să se facă auziţi în comunităţile lor, astfel încât să se asigure că fiecare şcoală protejează – chiar protejează – toţi copiii", a susţinut Matthew Todd.

Acestă ediţie a revistei "Attitude" a mers la tipărit pe 8 iunie, cu câteva zile înainte de atacul armat din Orlando prin care au murit 49 de persoane LGBT. Revista transmite condoleanţe celor afectaţi de această atrocitate.

Ediţia din iulie a publicaţiei, conţinând interviul integral al Ducelui de Cambridge, apare în magazine pe 22 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici