Producătorii Star Wars îşi recunosc în instanţă vina pentru fractura lui Harrison Ford

O companie de producţie care a realizat Star Wars pledează pentru vinovăţie în procesul intentat de o organizaţie de protecţie a muncii, după ce Harrison Ford a suferit o fractură la picior pe platourile de filmare în timp ce-l juca pe faimosul Han Solo, relatează bbc.com.

2984 afișări
Imaginea articolului Producătorii Star Wars îşi recunosc în instanţă vina pentru fractura lui Harrison Ford

Producătorii Star Wars îşi recunosc în instanţă vina pentru fractura lui Harrison Ford (Imagine AFP)

Actorul a fost lovit în iunie 2014 de o uşă hidraulică de metal pe platoul de filmare din Pinewood unde era amplasat decorul pentru nava spaţială Millenium Falcon din Star Wars.

Compania britanică Foodles Production, afiliată Disney, şi-a asumat vina în instanţă pentru două dintre cele patru capete de acuzare, la procesul desfăşurat la judecătoria Milton Keynes Magistrates' Court din Londra.

Sentinţa litigiului va fi dată pe 22 august, la judecătoria Aylesbury Crown Court din Londra.

Procurorul Andrew Marshall a spus în instanţă că Ford a ieşit pe uşă pe platoul de filmare al episodului 7 din serie, "Star Wars: The Force Awakens" şi a intrat în panică, înainte de a trece din nou pragul uşii, deoarece credea că uşa nu se va închide. Însă uşa era manevrată de o altă perosnaă şi în timp ce Ford a trecut pe sub, a fost lovit în pelvis şi s-a prăbuşit la pământ.



Procurorul Marshall a afirmat că exista risc de moarte: "Putea fi omrorât, dar nu s-a întâmplat ceva grav deoarece închiderea automată în situaţii de urgenţă era activată.", a declarat procurorul.

Reprezentanţii organizaţiei The Health and Safety Executive, care au intentat procesul împotriva companiei de producţie, au spus că Ford a fost "rănit grav, după ce a fost prins în uşa cu cadru de metal", precizând, de asemenea, că producătorii ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru securitatea actorilor şi întregii echipe de filmare când pun la cale o producţie cinematografică.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici