Ravi Coltrane va concerta pe 22 februarie la Sala Radio din Capitală

Ravi Coltrane, fiul legendarului John Coltrane, unul dintre cei mai de seamă improvizatori din generaţia actuală de muzicieni de jazz, va concerta, pe 22 februarie, la Sala Radio din Capitală, în turneul european de promovare a celui mai recent album al său, "Spirit Fiction".

120 afișări
Imaginea articolului Ravi Coltrane va concerta pe 22 februarie la Sala Radio din Capitală

Ravi Coltrane va concerta pe 22 februarie la Sala Radio din Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambiţia, uneori, îşi ia avânt prea puternic", a spus Ravi Coltrane, vorbind despre albumul "Spirit Fiction". "Începi să îţi imaginezi mai mult decât crezi că poţi realiza şi treci acea linie dintre posibilitate şi imposibilitate", a completat artistul, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Nu puţin din ambiţia celui mai recent proiect semnat Ravi Coltrane se datorează memoriei tatălui său, John Coltrane, unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai secolului al XX-lea.

"Spirit Fiction", prin complexitatea sa ritmică şi structuri fluente, îmbrăţişează şi interpretează moştenirea lui John Coltrane, nu doar o continuă. Albumul radiază o măiestrie artistică îndrăzneaţă şi o încredere de sine senină.

"Spirit Fiction" este prima înregistrare a lui Ravi Coltrane pentru Blue Note, legendara casă de discuri de jazz, care, în 1957, a lansat "Blue Train", lucrarea care l-a consacrat pe John Coltrane ca şef de orchestră.

Ravi Coltrane nu trăieşte în umbra legendarului său tată, ci s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii şi un talent ieşit din comun. "Să apari cu un saxofon în mână şi să ai numele de Coltrane îi distrage destul de mult pe majoritatea oamenilor", a recunoscut artistul.

Dar numele de Coltrane a reprezentat şi o oportunitate pentru Ravi. Acesta a petrecut mai multe veri în New York, cu Rashied Ali, toboşarul al cărui stil a contribuit la definirea lui John Coltrane. În timpul jam session-urilor zilnice din apartamentul lui Ali, Ravi a impresionat muzicieni mai în vârstă, care pe vremuri cântaseră cu tatăl său. Imediat după absolvirea studiilor, Ravi a reuşit să facă parte din trupa lui Elvin Jones, care cântase în cvartetul legendar a lui John Coltrane, în anii '60. Ravi a continuat să îşi dovedească valoarea prin turnee internaţionale istovitoare, dar, chiar şi aşa, au existat mai multe persoane care au fost atrase mai mult de numele său de familie decât de talentul său. Anumite case de discuri au încercat să îl integreze în super grupuri formate din fiii marilor interpreţi de jazz, neluând în seamă creaţiile sale.

"Au fost o mulţime de oameni care au vrut doar să profite de aceste lucruri, care nu sunt pentru mine", a spus artistul. "Oricine mă cunoaşte în cele din urmă înţelege ceea ce fac şi de ce o fac", a mai spus acesta.

Setlist-ul concertului din Capitală va conţine şi interpretări personale ale lucrărilor lui John Coltrane.

Ravi Coltrane este al doilea fiu (celălalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor '50 - '60 din veacul trecut John Coltrane (1926 - 1967) şi al apreciatei pianiste şi organiste Alice Coltrane (1937 - 2007).

Concertul lui Ravi Coltrane de la Bucureşti face parte din turneul european de promovare a albumului "Spirit Fiction", propus de artist sub titulatura Ravi Coltrane Quartet, în cadrul căruia admirabilul saxofonist este completat de alţi trei muzicieni de excepţie: David Virelles - pian, Dezron Douglas - bass şi Johnathan Blake - baterie.

Ravi Coltrane a evoluat pe scenă, dar şi în studio alături de pianiştii McCoy Tyner, Herbie Hancock, saxofoniştii Pharoah Sanders, Branford Marsalis, Michael Brecker, chitaristul Carlos Santana, basiştii Stanley Clarke, Christian McBride şi toboşarul Roy Haynes.

Biletele pentru concertul Ravi Coltrane Quartet au fost puse în vânzare în reţelele Eventim.ro şi IaBilet.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici