RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - VIDEO

Adolescentul american Collin Burns a bătut recordul mondial de viteză la rezolvarea unui cub Rubik, terminând puzzle-ul în 5 secunde şi 25 de sutimi, în condiţiile în care majoritatea oamenilor au nevoie de cel puţin cinci secunde pentru a realiza prima mişcare a faţetelor cubului.

310 afișări
Imaginea articolului RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - VIDEO

RECORD MONDIAL pentru rezolvarea unui cub Rubik: 5,25 secunde - (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit Mashable.com, reuşita lui Collin Burns a avut loc sâmbătă, în cadrul unui concurs dedicat rezolvării acestui puzzle, organizat la liceul Central Bucks West din Doylestown, în statul american Pennsylvania.

Recordul anterior, de 5,55 secunde, era deţinut de olandezul Mats Valk.

Deşi reuşita lui Collin Burns nu fusese menţionată pe pagina www.worldcubeassociation.org, un reprezentant al asociaţiei a confirmat duminică pentru Mashable că tânărul este deţinătorul recordului mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici