REPORTAJ: Generaţia "selfie", hipioţi şi rockeri înfocaţi, uniţi de muzica Dream Theater, la Bucureşti - FOTO

Adolescenţi care şi-au făcut selfie-uri pe toată durata concertului, hipioţi veseli şi rockeri înfocaţi au fost uniţi, luni seară, de muzica trupei Dream Theater, care, după o aşteptare de 12 ani, a răsunat din nou în România, la complexul Romexpo din Capitală.

864 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Generaţia "selfie", hipioţi şi rockeri înfocaţi, uniţi de muzica Dream Theater, la Bucureşti - FOTO

REPORTAJ: Generaţia "selfie", hipioţi şi rockeri înfocaţi, uniţi de muzica Dream Theater, la Bucureşti - FOTO (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

La ora 20.00 fix - aşa cum era anunţat -, membrii trupei Dream Theater au urcat pe scena amplasată în parcarea A de la complexul Romexpo din Capitală, iar spectacolul a început.

"În sfârşit, ne reîntâlnim. 12 ani mai târziu, dar suntem aici", au spus membrii trupei Dream Theater, invitându-i pe fani să petreacă trei ore împreună, timp în care aceştia au putut asculta toate hiturile formaţiei.

Show-ul prezentat în Capitală face parte dintr-un turneu mai amplu, intitulat "An evening with Dream Theater - Along for the Ride Tour 2014". Artiştii au prezentat o producţie grandioasă, în care muzica trupei a fost potenţată de efecte tehnice, show de lumini şi imagini video.

Publicul strâns în faţa scenei nu a fost unul tipic pentru un concert rock, ci unul "colorat". Astfel, adolescenţi care şi-au făcut selfie-uri cu formaţia pe fundal, hipioţi veseli, copii de 5-6 ani încercând să imite mişcările trupei, fani înrăiţi ai formaţiei care purtau tricouri cu Dream Theater, admiratori ai altor trupe, precum Megadeth, Iron Maiden, AC/DC, Deep Purple, precum şi domnişoare cu rochii înflorate, de vară, ii, bluze cu spatele descoperit, pantaloni scurţi şi pantofi cu tocuri s-au bucurat de cele trei ore de spectacol, au aplaudat şi au cântat împreună.

"Muzică şi bere la concertul ăsta", a spus unul dintre fanii trupei, aflat în public. Sprijinit lângă un gărduţ, un tânăr a citit dintr-o carte, până la lăsarea întunericului, când a înlocuit lectura cu butonarea telefonului.

"Nu ştiu de ce ne-a luat 12 ani să ne întoarcem aici. Îmi amintesc că prima dată când am fost aici a fost uimitor. Am petrecut minunat şi voiam să ne întoarcem, dar nimeni nu ne-a auzit. (...) Atât timp cât voi ne vreţi înapoi, ne vom întoarce", au mai spus membrii trupei Dream Theater.

După mai bine de o oră de muzică, a urmat o pauză de 15 minute, după care chitaristul John Peter Petrucci, solistul James LaBrie, basistul John Ro Myung, bateristul Mike Mangini şi clăparul Jordan Rudess s-au reîntors pe scenă pentru a continua spectacolul.

Numărându-se printre cei mai premiaţi instrumentişti de revistele de specialitate, membrii trupei au făcut dovada acestui lucru. Solo-urile clăparului Jordan Rudess şi ale bateristului Mike Mangini au fost printre cele mai apreciate de public, însă întreaga parte instrumentală a confirmat că Dream Theater este una dintre cele mai mari trupe de progressive rock.

La ora 23.00, înainte ca ploaia să înceapă, concertul formaţiei Dream Theater s-a încheiat, membrii trupei fiind aplaudaţi minute în şir de fanii din România.

De peste un sfert de secol, Dream Theater susţine turnee lungi în toată lumea.

Anul trecut, Dream Theater a lansat cel de-al 12-lea album din carieră, cu Mike Mangini integrat de la început în procesul creator. Albumul a fost primit cu entuziasm de public şi de critici. În prima săptămână de la lansare, albumul a ajuns pe locul al şaptelea în topul Bilboard 200, acesta fiind a doua cea mai bună poziţionare din istoria trupei. La sfârşitul anului 2013, single-ul "The Enemy Inside" a fost nominalizat la premiile Grammy, în categoria "Best Metal Performance", aceasta fiind a doua selecţie la gală din istoria trupei. Piesa a intrat în topul Billboard Hard Rock Albums direct pe locul întâi.

Concertul susţinut de trupa Dream Theater la Bucureşti a fost organizat de Phoenix Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici