REPORTAJ: Gianni Morandi le-a făcut curte admiratoarelor, la concertul de la Sala Palatului

Peste 3.500 de spectatori au asistat, sâmbătă seară, la concertul susţinut de Gianni Morandi pe scena Sălii Palatului din Capitală, prilej pentru artistul italian să flirteze, în glumă, cu admiratoarele şi să anunţe că, după numărul buchetelor primite, se poate lansa şi în comerţul cu flori.

3957 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Gianni Morandi le-a făcut curte admiratoarelor, la concertul de la Sala Palatului

Gianni Morandi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

La 19.30, media de vârstă a pietonilor din zona Luterană-Calea Victoriei creşte sensibil peste 50 de ani. Fanii lui Gianni Morandi, în majoritate părinţi şi bunici, se îndreaptă spre locul de întâlnire cu idolul. Unii trag după şi ei şi nepoţi de 12-14 ani, care dau impresia că ar fi iuţit pasul dacă era rost de un concert Mo-Randi.

Cu cinci minute înainte de ora 20.00, la cozile de la intrare se avansează argumente ale alegerii. "Ce mai, dom'ne! Tot muzica italiană e cea mai cea...", filosofează un domn în pardesiu, la braţ cu perechea. O doamnă dintr-un grup de patru aprobă: "Aşa e, ce să mai vorbim...N-aveam voie să ratăm aşa ceva".

Pe holuri, dar şi în sala de concert, câteva italience vând CD-uri cu Gianni Morandi, la 60 de lei bucata. Se găsesc şi cumpărători, deşi nu toţi înţeleg explicaţiile vânzătoarelor despre piesele incluse pe compilaţia de pe discuri.

20.05. După un intro scurt din chitare, Morandi apare pe scenă. E la patru ace, cu cămaşă albă, cravată, sacou din catifea bleumarin şi pantaloni gri petrol. "Bună seara!" este urmat de un prim buchet din public. "Ti amo, Gianni!", îi spune doamna la vreo 50 de ani care a adus florile, iar italianul nu stă pe gânduri. "Numero di telefono?", îi cere el, în glumă, admiratoarei, după care silabiseşte către toată sala, de pe o hârtie scoasă din buzunar: "Sunt bucuros să vă întâlnesc!".

Playlistul concertului este deschis cu "Un mondo d'amore", cu italian având în spate şase instrumentişti. "Uite-l, a schimbat trei buletine şi e la fel", îi spune o doamnă din primul rând vecinei de scaun.

După a patra melodie, artistul care va face în curând 68 de ani îşi aminteşte că a mai cântat pe aceeaşi scenă, acum aproape 40 de ani. ""În 1973!", fixează data o altă doamnă venită lângă scenă să-i dea flori.

Urmează "Occhi di ragazza", pe filonul megahit-ului "Everybody's Talkin'" din epoca hippie, iar publicul la vârsta pensiei este în delir. Morandi simte că i-a "prins" pe toţi şi se dezleagă, la propriu, pentru ritmuri mai alerte. Îşi scoate cravata şi se descheie la primul nasture al cămăşii. O treime feminină a sălii chicoteşte.

La "Siamo angeli", italianul face duet. Parteneră - Alessandra Ferrari, backing vocal în trupa lui de concert, dar la înălţime şi când trebuie să iasă în faţă.

Morandi ia apoi chitara rece şi meştereşte un medley. Schimbarea de registru este, şi de această dată, pe placul publicului. O altă admiratoare vine la marginea scenei. Iar flori, iar pupături.

Spre jumătatea concertului, italianul se destăinuie. S-a plimbat prin Bucureşti şi i-au atras atenţia fetele frumoase, Arcul de Triumf şi Casa Poporului. Primul reper al promenadei convinge o altă doamnă să ia cuvântul: "Să ştiţi că la noi sunt şi babe frumoase!".

Show-ul continuă la aceleaşi cote efervescente. Cu pauze de doar câteva secunde, pentru a bea apă, Morandi alternează şlagăre cu piese ceva mai recente, iar asistenţa e aproape uimită de constanţa vocii sale. "Sună ca pe CD. Incredibil!", se miră un tânăr venit la concert cu copilul.

Buchetele de flori continuă să curgă. "Sunt căsătorit!", mărturiseşte cântăreţul, nu înainte de a glumi iar cerând numărul de telefon unei alte admiratoare.

După ora 21.00, la flori se adaugă un dar inedit: o sticlă cu palincă de pere, adusă de un fan la 55-60 de ani. Iar italianul se revanşează cu cea mai cunoscută piesă a lui - "In ginocchio da te", care adună cele mai multe aplauze.

Douăzeci de minute mai târziu, vine al doilea refren care l-a transformat pe Morandi şi în star de cinema: "Non son degno di te". Pe scenă urcă o altă admiratoare. N-are mai mult de patru ani, e italiancă şi a venit la concert cu părinţii, dovadă că, sâmbătă seară, compatrioţii artistului aflaţi la Bucureşti n-au ratat ocazia de a-l (re)vedea pe "Dan Spătaru al lor", vorba unui fan născut în Micul Paris.

Show-ul ia sfârşit, fără bis, după aproape două ore şi 30 de melodii care au ţinut publicul "în priză" până la ultimul acord. Nu se încheie însă şi întâlnirea cu fanii, pentru că Gianni Morandi rămâne pe scenă pentru a da zeci de autografe pe carneţele, coperte de CD-uri, fotografii, batiste...La schimb, fanii vin cu alte buchete. Pentru a uşura procesul de predare-primire, artistul o cheamă în ajutor pe Alessandra Ferrari. "Am primit atâtea buchete, că pot să fac comerţ cu flori".

(Material de Departamentul Life, life@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici