REPORTAJ: Restaurantul suspendat - o atracţie pentru românii pasionaţi de experienţe gastronomice extreme - GALERIE FOTO

Piept de pui caramelizat pe pat de ierburi, ouă de prepeliţă cu caviar, cartofi dulci cu coacăze, somon fume, şampanie fină şi o privelişte de la 50 de metri înălţime reprezintă o atracţie insolită pentru românii pasionaţi să încerce experienţe culinare noi, dar şi extreme.

3671 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Restaurantul suspendat - o atracţie pentru românii pasionaţi de experienţe gastronomice extreme - GALERIE FOTO

FOCUS: Restaurantul suspendat - o atracţie pentru românii pasionaţi de experienţe gastronomice extreme (Imagine: Horatiu Gheorghe/Mediafax Foto)

Proiectul "Dinner in the sky" a fost lansat în România acum doi ani, la Palatul de la Mogoşoaia, conceptul acestuia fiind unicat în România, spun organizatorii. În acest context, anul acesta, deţinătorii drepturilor asupra conceptului în România vor organiza un eveniment public, care se va desfăşura în perioada 5 - 8 septembrie, în Centrul vechi al Capitalei, în spatele Hanului lui Manuc, sub denumirea "Bucharest in the sky".

Conceptul belgian "Dinner in the sky" este prezent deja în 43 de ţări din Europa, Asia şi în Statele Unite ale Americii. Restaurantul suspendat are o capacitate de doar 22 de locuri, fiind ridicat cu ajutorul unei macarale până la înălţimea de 50 de metri deasupra solului (echivalentul unui bloc de 15 etaje). Spaţiul necesar la sol pentru montarea şi funcţionarea întregului restaurant este de 35x15 metri.

Restaurantul beneficiază şi de un "entertainer", care are misiunea de a crea o atmosferă plăcută.

În mijlocul mesei, cu o lungime de 9 metri, o lăţime de 5 metri şi o greutate de 5 tone, există un spaţiu unde bucătarii prepară mâncarea, pe parcursul micului dejun, prânzului şi cinei, la înălţime.

După ce clienţii sunt prinşi de scaune cu centuri de siguranţă, unul dintre membrii echipei le oferă participanţilor o scurtă prezentare privind măsurile de securitate. Potrivit organizatorilor, este foarte important ca nicio persoană să nu încerce să îşi slăbească centurile, iar obiectele personale să fie poziţionate cât mai spre interiorul mesei. Pentru fumătorii înrăiţi, servirea mesei la o astfel de înălţime vine şi cu o veste proastă, fumatul fiind interzis. Pe de altă parte, scaunele se pot roti, astfel încât se poate admira şi fotografia priveliştea din toate unghiurile, iar, cu ajutorul unei manete, scaunul poate deveni foarte uşor un "şezlong".

Masa suspendată poate fi coborâtă în circa 20 de secunde în cazul în care unui participant i se face rău, event managerul conceptului în România, Ovidiu Barbier, spunând că această procedură poate fi efectuată şi mai repede, dar nu este recomandat.

"Dacă este vreun caz special, cuiva i se face rău, nu am avut asemenea situaţii până acum, oamenii când urcă sunt informaţi, fiecare dintre ei semnează o declaraţie pe proprie răspundere că nu suferă de boli care ar afecta sănătatea în timpul urcării (...)", a spus acesta joi, la o conferinţă organizată pentru prezentarea conceptului.

Seara, restaurantul suspendat beneficiază de o instalaţie de iluminat perfomantă, care creează o atmosferă intimă şi deosebită, totul fiind completat de o serie de artişti, precum Amadeus şi Aylin, care vor urca alături de meseni şi îi vor încânta cu piesele lor.

"Este foarte frumos să cânţi la înălţime. (...) Ne place foarte mult, este o senzaţie unică", a declarat una dintre solistele formaţiei Amadeus, prezentă la conferinţă.

Pe de altă parte, cântăreaţa Aylin a declarat pentru MEDIAFAX: "astăzi (joi, n.r) am urcat pentru prima dată, ca să vedem care este senzaţia acolo. Nu e mare panică, când te uiţi de jos te ia ameţeala. E foarte stabil, sunt nişte condiţii la care trebuie să ne mulăm. E o experienţă minunată. O să am ce povesti când mă vor întreba oamenii unde am cântat cel mai extrem".

Evenimentele de acest tip pot fi precomandate, având în vedere costurile foarte mari ale instalaţiei care asigură cina la înălţime. Biletele pentru o astfel de experienţă se găsesc www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.dinnerinthesky.ro şi www.eventim.ro. Preţurile variază de la 299 de lei ("breakfast in the sky", 25 de minute, "champagne in the sky", 25 de minute), 599 de lei ("lunch in the sky", o oră), până la 799 de lei (dinner in the sky, o oră).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici