"Reţeaua de socializare" şi "Începutul", premiate de Sindicatul scenariştilor americani

Filmele "Reţeaua de socializare/ the Social Network" şi "Începutul/ Inception" au obţinut sâmbătă principalele premii ale Sindicatului scenariştilor americani (WGA), care sunt printre ultimele distincţii acordate la Hollwood, înainte de decernarea premiilor Oscar.

18 afișări
Imaginea articolului "Reţeaua de socializare" şi "Începutul", premiate de Sindicatul scenariştilor americani

"Reţeaua de socializare" şi "Începutul", premiate de Sindicatul scenariştilor americani (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

"Reţeaua de socializare" a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, care i-a revenit lui Aaron Sorkin, în timp ce distincţia pentru cel mai bun scenariu original i-a fost acordată lui Christopher Nolan, regizorul şi scenaristul thriller-ului "Începutul".

Sindicatul scenariştilor americani cuprinde profesionişti din cinema şi televiziune, şi ca şi în cazul celorlalte sindicate profesioniste de la Hollwood, se consideră că premiile pe care le acordă îi pot indica pe viitori câştigători la Oscar. Mulţi membri ai sindicatelor fac parte şi din Academia de film americană, care anul acesta va decerna Oscarurile pe 27 februarie.

De altfel, Aaron Sorkin este considerat favorit la Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, însă, pe de altă parte, marele favorit la premiile Oscar 2011, drama "Discursul regelui/ The King's Speech", nu a fost nominalizat de WGA la categoria scenariu original, neîncadrându-se în normele sindicatului.

Christopher Nolan a spus, atunci când i-a fost înmânat trofeul, că a suferit atunci când nu a reuşit să obţină nominalizarea la premiile WGA pentru scenariul filmului său, "Memento", şi acesta fiind în afara normelor sindicatului scenariştilor. El a mai spus că premiul primit sâmbătă ar fi însemnat mai mult dacă "anumite scenarii" ar fi fost nominalizate.

La categoria documentar, regizorul şi scenaristul Charles Ferguson a obţinut premiul WGA pentru "Inside Job".

WGA acordă premii şi în domeniul televiziunii, anul acesta marii câştigători fiind serialele "Mad Men" - cel mai bun scenariu pentru un serial dramă - şi "Modern Family" - cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici