Rockerul Eric Wrixon, membru fondator al trupelor Them şi Thin Lizzy, a murit

Rockerul Eric Wrixon, membru fondator al celebrelor trupe Them şi Thin Lizzy, a murit la vârsta de 68 de ani, la începutul acestei săptămâni, informează contactmusic.com.

131 afișări
Imaginea articolului Rockerul Eric Wrixon, membru fondator al trupelor Them şi Thin Lizzy, a murit

Rockerul Eric Wrixon, membru fondator al trupelor Them şi Thin Lizzy, a murit (Foto: Captură YouTube)

Clăparul nord-irlandez a murit luni, în apartamentul său din oraşul italian Rimini. Cauza decesului nu a fost comunicată de autorităţi, însă prietenii muzicianului spun că acestea avea o stare de sănătate precară.

Eric Wrixon şi-a început cariera în adolescenţă, în calitate de membru al grupului The Gamblers, şi a fost recrutat în 1964 să cânte alături de Van Morrison în grupul Them. A fost nevoit să părăsească trupa după doar şase luni, deoarece părinţii nu erau de acord ca el să devină muzician. Din acest motiv, tânărul Eric, care avea pe atunci vârsta de 16 ani, nu a putut să semneze un contract cu casa de discuri Decca Records.

A primit însă o nouă şansă de a deveni celebru în 1969, atunci când s-a asociat cu un fost membru al trupei Them, Eric Bell, cu Phil Lynott şi cu Brian Downey pentru a înfiinţa o formaţie care urma să devină celebră - Thin Lizzy. Însă şi această colaborare a fost de scurtă durată, deoarece Eric Wrixon a părăsit grupul înainte de lansarea single-ului de debut al trupei, "The Farmer", în 1970.

A colaborat apoi cu alţi doi membri din componenţa originală a grupului Them în 1979 pentru a lansa albumul "Shut Your Mouth", iar, în 1993, s-a asociat cu mai mulţi foşti membri ai aceluiaşi grup pentru a înfiinţa formaţia Them-The Belfast Blues Band. A susţinut până de curând numeroase concerte cu această trupă prin toată Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici