Roger Daltrey, diagnosticat cu meningită virală. Trupa The Who şi-a amânat turneul nord-american

Trupa britanică The Who a anunţat vineri că decis să amâne toate concertele pe care le avea programate în turneul ei nord-american - prin care sărbătorea 50 de ani de la înfiinţare -, după ce solistul său, Roger Daltrey, a fost diagnosticat cu meningită virală, informează Reuters.

568 afișări
Imaginea articolului Roger Daltrey, diagnosticat cu meningită virală. Trupa The Who şi-a amânat turneul nord-american

Roger Daltrey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul ei oficial, trupa The Who, al cărei single de succes din 1965 "My Generation" include celebrul vers "I hope I die before I get old" ("Sper să mor înainte să îmbătrânesc"), a anunţat că a luat decizia de a amâna toate cele 30 de concerte pe care le avea programate în America de Nord şi pe care ar fi trebuit să le susţină până în luna decembrie.

Anterior anunţului de vineri, The Who amânase deja patru concerte, după ce Roger Daltrey, în vârstă de 71 de ani, se îmbolnăvise din cauza unui virus misterios.

"Iniţial, am sperat că vom putea susţine restul concertelor, dar, după o serie de analize amănunţite, gravitatea bolii sale a devenit evidentă, iar medicii l-au diagnosticat pe Roger cu meningită virală şi i-au recomandat o perioadă de odihnă", se afirmă în comunicatul de presă publicat vineri pe site-ul formaţiei britanice.

Roger Daltrey spune că medicii i-au garantat o vindecare completă, dar l-au avertizat în legătură cu faptul că va avea nevoie de "o perioadă considerabilă" înainte de a beneficia de o vindecare completă. Alte concerte din Statele Unite au fost deja amânate în urmă cu patru luni, din cauza unor probleme vocale ale solistului Roger Daltrey.

Chitaristul Pete Townshend a spus că toate aceste concerte au fost reprogramate pentru primăvara anului 2016.

Pete Townshend şi Roger Daltrey sunt membrii supravieţuitori din componenţa originală a trupei The Who, după decesul toboşarului Keith Moon şi cel al basistului John Entwistle.

Trupa The Who a fost înfiinţată în 1964, în Marea Britanie, avându-i în componenţa originală pe solistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi toboşarul Keith Moon. Grupul este considerat unul dintre cele mai influente din domeniul muzicii rock.

Printre cele mai cunoscute cântece ale trupei se numără "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute" şi "Happy Jack".

În 2001, The Who a primit un premiu Grammy pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei muzicale. De asemenea, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990, iar şapte dintre materialele sale discografice au fost incluse în topul 500 al celor mai bune albume din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici