România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi, noul record fiind omologat de World Record Academy, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

928 afișări
Imaginea articolului România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi

România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi (Imagine: World Record Academy)

Potrivit comunicatului, în cadrul unui eveniment organizat la târgul Indagra, cel mai mare dedicat agriculturii din România, brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, conduşi de Laszlo Dioszegi, au realizat o pâine rustică (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme.

Pâinea gigant, coaptă în stil tradiţional şi care poate hrăni peste 800 de persoane, a fost împărţită celor prezenţi la eveniment, stabilind totodată recordul pentru cea mai mare pâine rustică (cu cartofi).

"The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 de kilograme de făină, 34 litri de apă, 5 kilograme de cartofi şi un kilogram de drojdie şi sare.

Omologarea noului record a fost anunţată joi de către World Record Academy. World Record Academy a creat această categorie de record ("cea mai mare pâine rustică/ bio din...") pentru a încuraja micii producători de pâine organică să capete recunoaşterea muncii lor şi să beneficieze de promovare.

Aflat la cea de-a treia încercare de a realiza un record mondial, Laszlo Dioszegi, cel care deţine firma Dioszegi, a declarat că intenţionează să producă o pâine şi mai mare. "Nu ne vom opri decât la 200 de kilograme", a afirmat Laszo Dioszegi.

Având sediul în SUA, la Miami, World Record Academy este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale, având şi cea mai mare bază de date cu recoduri din toată lumea. În ultimii cinci ani, World Record Academy a omologat peste 70 de recorduri mondiale din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici