Sam Mendes spune că nu va mai regiza un alt film din franciza "James Bond"

Cineastul britanic Sam Mendes a declarat, weekendul trecut, că a luat decizia de a nu mai regiza un alt film din franciza "James Bond", informează bbc.com.

192 afișări
Imaginea articolului Sam Mendes spune că nu va mai regiza un alt film din franciza "James Bond"

Daniel Craig si Sam Mendes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul britanic a regizat cele mai recente două pelicule din această franciză de succes, "007: Coordonata Skyfall/ Skyfall" (2012) şi "Spectre", care va avea premiera mondială pe 26 octombrie, la Londra.

"Am spus «nu» şi pentru ultimul film («Spectre», n.r.), dar am sfârşit prin a-l face şi am fost ironizat apoi de toţi prietenii mei. Însă cred cu tărie că acesta va fi ultimul meu film din această serie", a declarat Sam Mendes.

"Nu cred că aş mai putea să mai pornesc încă o dată pe acest drum. Când începi un astfel de proiect, trebuie să amâni toate celelalte lucruri", a adăugat cineastul britanic.

Filmul "Spectre", în care actorul Daniel Craig va interpreta pentru a patra oară rolul agentului 007, va fi lansat pe 26 octombrie în Marea Britanie şi pe 6 noiembrie în restul lumii, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România.

Într-un interviu acordat pentru emisiunea "Test Match Special" difuzată de BBC Radio, Sam Mendes a spus că a avut nevoie de cinci ani pentru a regiza cele două filme, "Skyfall" şi "Spectre".

"Am simţit că, deşi abia am terminat filmările, a fost o experienţă de viaţă majoră şi a fost unul dintre acele lucruri fantastice care îţi schimbă viaţa. A fost mai degrabă un stil de viaţă decât un proiect profesional", a spus regizorul britanic.

Sam Mendes este şi un foarte apreciat regizor de teatru şi a pus în scenă o adaptare a poveştii "Charlie and the Chocolate Factory", de Roald Dahl, între cele două filme pe care le-a regizat pentru franciza "James Bond".

Însă filmările pentru un lungmetraj cu James Bond "depăşesc în amploare aproape orice altceva", spune cineastul britanic.

"Sunt cel mai fericit atunci când am repetiţii pentru un spectacol de teatru sau când editez un film, iar, după ce termin de editat un film, în general, vreau să mă întorc din nou la teatru", a dezvăluit Sam Mendes.

"În teatru mă simt ca casă, simt că pot să controlez totul, după haosul care domneşte pe platoul în care este turnat un film. Însă nu trece mult până îmi doresc din nou să fac un film şi mă simt foarte norocos pentru faptul că pot să alternez între cele două domenii", a precizat regizorul britanic.

"Spectre" a fost turnat în studiourile Pinewood din Marea Britanie şi include scene spectaculoase ce au fost filmate în Londra, Ciudad de Mexico, Roma şi Tanger. Echipa de producţie a inclus peste 1.000 de persoane.

"Simţi cu adevărat presiunea unei astfel de echipe. Acesta a fost un film mai mare decât «Skyfall». A fost turnat în mai multe locuri - am fost în Ciudad de Mexico şi Tanger, în nordul Saharei şi la Roma, apoi în Alpi şi la Londra. A fost un proiect uriaş", a mai spus acesta.

În "Spectre", actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalţi actori din distribuţie se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw şi Ralph Fiennes.

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de "un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre".

Sam Mendes a dezvăluit de asemenea faptul că tema muzicală - principalul cântec de pe coloana sonoră a unui film - a peliculei "Spectre" a fost deja înregistrată, dar nu poate, din cauza unor clauze contractuale, să anunţe numele artistului care interpretează acel single: "Pot să vă spun că piesa a fost înregistrată şi este una fantastică. Sunt foarte încântat de era. Nu mai aveţi mult de aşteptat până o veţi auzi".

Cele 23 de filme "James Bond" realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea. Cel mai recent lungmetraj lansat din această serie, "Skyfall", a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007.

Sam Mendes, fostul soţ al actriţei Kate Winslet, este regizorul unor celebre filme din registrul dramatic, precum "Nonconformiştii/ Revolutionary Road" (2008) şi "American Beauty" (1999), care i-a adus, de altfel, şi premiul Oscar pentru regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici