Satiră în versuri, pe Twitter, despre divorţul starletei Kim Kardashian

Scriitorul Salman Rushdie a postat pe Twitter o satiră în versuri despre divorţul starletei americane Kim Kardashian.

347 afișări
Imaginea articolului Satiră în versuri, pe Twitter, despre divorţul starletei Kim Kardashian

Salman Rushdie a postat pe Twitter o satiră în versuri despre divorţul starletei Kim Kardashian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Kardashian a anunţat luni că a iniţiat procedura de divorţ de soţul ei Kris Humphries, punând astfel capăt unui mariaj - intens mediatizat - care a durat doar 72 de zile.

Starleta americană a reacţionat foarte repede pentru a răspunde zvonurilor apărute în presa internaţională, potrivit cărora acel mariaj a fost realizat pentru a încasa sume mari de bani din contracte cu reviste şi posturi TV americane, declarând că s-a "căsătorit din dragoste". Această declaraţie nu a fost însă suficientă pentru a pune capăt bârfelor apărute pe internet şi nici comentariilor răutăcioase ale utilizatorilor de pe Twitter.

Nici reprezentanţii de seamă ai elitei culturale, precum Salman Rushdie, nu au rezistat dorinţei de a comenta "drama" starletei americane, informează contactmusic.com.

Salman Rushdie s-a inspirat din acest scandal pentru a posta pe contul său de pe Twitter un poem cu tentă satirică la adresa starletei americane de origine armeană. Celebrul scriitor a ironizat silueta starletei, care nu este tocmai slăbuţă, reacţia lui Kris Humpfrey după ce a aflat că soţia lui a cerut divorţul şi a înlocuit toate literele "c" din textul său cu litera "k" - o ironie la adresa faptului că prenumele şi numele starletei, dar şi prenumele fostului ei soţ încep cu această literă: "The marriage of poor Kim (pound) Kardashian was krushed like a kar in a krashian/ Her Kris kried, not fair! Why kan't I keep my share? But Kardashian fell klean outa fashian" (Căsătoria sărăcuţei Kim (livră) Kardashian a fost zdrobită ca o maşină într-un accident/ Kris al ei a strigat plângând: «Nu e corect! De ce nu pot să îmi păstrez partea?» Şi cu asta, Kardashian a ieşit curată din lumea mondenă).

Kim Kardashian şi Kris Humprhies s-au căsătorit pe 20 august în sudul Californiei, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, al cărei cost de organizare a fost de circa 10 milioane de dolari, după o relaţie de nouă luni. Peste trei milioane de telespectatori americani au urmărit reportajul TV "Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian event", difuzat în două părţi.

Drepturile exclusive asupra imaginilor de la nuntă au fost achiziţionate de revista People, pentru 1,5 milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate cuplului.

Însă zvonurile despre existenţa unor tensiuni în cadrul cuplului au apărut destul de repede după nuntă, fiind relatate pe larg în presa americană din ultimele săptămâni. Potrivit unor surse, Kris Humphries, jucătorul în vârstă de 26 de ani al echipei de baschet New Jersey Nets, a refuzat să joace rolul ce i-a fost atribuit în brandul Kardashian, iar cei doi soţi s-au certat în legătură cu locul unde urmau să se stabilească şi să locuiască.

Kim Kardashian este actriţa de reality show cel mai bine plătită din televiziunea americană, câştigurile ei financiare din 2010 - provenind din apariţiile la televiziune, lansarea unei linii vestimentare, a unui parfum, a unei linii de bijuterii şi a unei creme de bronzat - ridicându-se la aproximativ 6 milioane de dolari.

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (Mumbai), în 1947. La vârsta de 13 ani a plecat în Anglia, unde a studiat la prestigiosul King's College din Cambridge. După absolvire, s-a mutat la Karachi, în Pakistan. După o slujbă de scurtă durată în televiziune, el s-a întors în Marea Britanie şi a început să îşi construiască o carieră de scriitor profesionist. A debutat în 1975, cu "Grimus" (Polirom, 1998), dar romanul care l-a impus în lumea literară a fost "Copiii din miez de noapte" (1981, Polirom 2005, 2007 - distins cu premiul Booker, în 1981, şi Booker of Bookers, în 1993).

Scriitorul a trăit ascuns şi sub protecţia poliţiei britanice în anii '90, după ce ayatollahul Khomeini l-a condamnat la moarte, în Iran, pentru publicarea "Versetelor satanice", o carte considerată o insultă la adresa culturii islamice. El apare ocazional la televiziune în calitate de invitat al unor talk show-uri şi a fost consultant în echipa de producţie a emisiunii "Real Time with Bill Maher" produsă şi difuzată de HBO. Salman Rushdie a fost şi gazda unui episod al emisiunii "Charlie Rose" difuzată de postul PBS în 2006.

Lui Salman Rushdie i-a fost decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic în iunie 2007. Evenimentul a stârnit reacţii violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice". De asemenea, scriitorul deţine titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor, cea mai înaltă distincţie culturală franceză.

Salman Rushdie a fost în vizită în România, la sfârşitul anului 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici