Scriitorul şi regizorul Jonathan Miller a murit la 85 de ani

Scriitorul şi regizorul britanic Jonathan Miller, cunoscut pentru emisiunea satirică Beyond the Fringe, a murit la 85 de ani, anunţă The Guardian.

146 afișări
Imaginea articolului Scriitorul şi regizorul Jonathan Miller a murit la 85 de ani

Scriitorul şi regizorul Jonathan Miller a murit la 85 de ani

Jonathan Miller a avut şi o carieră de medic, dar a cunoscut celebritatea în anii '60 ca membru al echipei care a realizat Beyond the Fringe, alături de Peter Cook, Dudley Moore şi Alan Bennett. Po

În ultima parte a vieţii a învăţat să sculpteze.

A studiat medicina la Cambridge. După absolvire, în 1959, a activat atât pe scenă cât şi ca medic. A regizat teatru la Londra şi la New York. O bună parte a carierei sale a fost legată de BBC, unde a conceput programe culturale şi a adaptat piese de teatru pentru televiziune. A scris şi a prezentat o serie de emisiuni dedicată istoriei necredinţei care, potrivit Societăţii Naţionale Seculare a ”întrerupt dominaţia religiei la BBC”.

A debutat ca regizor de teatru în 1962 cu o producţie a textului lui John Osborne, ”Under Plain Cover”.

Oliver Mears, Director la Royal Opera House a comentat: “Jonathan Miller a fost una dintre cele mai importante personalităţi britanice din teatrul şi opera ultimei jumătăţi de secol. Dând dovadă şi de un intelect atotputernic dar şi de o perspectivă îndrăzneaţă în mod susţinut, venită deopotrivă din comedie şi din medicină, Miller a aşezat într-o lumină inconfundabilă aceste forme de artă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici