Scrisori de dragoste pentru viitorul căsniciilor din China. Cum vrea serviciul poştal chinez să oprească divorţurile

Tinerii îndrăgostiţi chinezi au de acum înainte posibilitatea de a-şi trimite o scrisoare, care va ajunge la destinaţie doar după şapte ani, când se presupune că viaţa de cuplu începe să devină plictisitoare, a anunţat marţi presa oficială chineză.

1339 afișări
Imaginea articolului Scrisori de dragoste pentru viitorul căsniciilor din China. Cum vrea serviciul poştal chinez să oprească divorţurile

Scrisori de dragoste pentru viitorul căsniciilor din China. Cum vrea serviciul poştal chinez să oprească divorţurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest nou serviciu poştal este propus într-o ţară care cunoaşte o creştere puternică a numărului divorţurilor. La Beijing, de exemplu, numărul divorţurilor a crescut de la 11.582 în 2004 la 21.013 în 2010, potrivit statisticilor oficiale.

Plicuri speciale conţinând o vedere au fost puse în vânzare pe 9 septembrie, o dată a cărei pronunţie în limba chineză se aseamănă cu pronunţia cuvântului "întotdeauna", precizează cotidianul China Daily.

"Sperăm că aceste scrisori de dragoste vor contribui la salvarea, în viitor, a câtorva căsnicii", în condiţiile în care, potrivit unei credinţe populare, cel de-al şaptelea an de căsnicie reprezintă un moment dificil din viaţa cuplurilor, a declarat un responsabil al poştei chineze, citat de cotidianul Global Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici