Simon Baker, cel mai bine plătit actor de televiziune dintr-un serial dramatic

Simon Baker a devenit cel mai bine plătit actor de televiziune dintr-un serial dramatic, australianul urmând să primească un salariu de 430.000 de dolari pe episod, pentru rolul său din "The Mentalist", informează dailymail.co.uk.

1001 afișări
Imaginea articolului Simon Baker, cel mai bine plătit actor de televiziune dintr-un serial dramatic

Simon Baker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe locul al doilea în acest clasament inedit se află Hugh Laurie, starul serialul "Dr. House", care primeşte 400.000 de dolari pentru fiecare episod.

Locul al treilea este ocupat de Laurence Fishburne, al cărui salariu pentru rolul din "CSI - Crime şi Investigaţii" este de 350.000 de dolari pe episod.

În sezoanele precedente, Simon Baker era plătit cu 275.000 de dolari pe episod. În serialul "The Mentalist", actorul australian interpretează rolul unui medium înzestrat şi cu o putere foarte mare de observare a detaliilor. Personajul său rezolvă o serie de cazuri misterioase şi se află pe urmele criminalului în serie Red John, care i-a ucis soţia şi familia.

Potrivit unor surse de la Hollywood, noul contract semnat de Simon Baker asigură prezenţa actorului australian în acest serial pentru încă trei sezoane. În urma negocierilor cu Warner Bros. Television, Simon Baker va deveni şi producător al serialului "The Mentalist" şi va obţine un procent din încasări, dacă serialul va fi vândut şi altor posturi de televiziune. În prezent, serialul este difuzat în Statele Unite de postul CBS.

"The Mentalist", lansat în 2008, este unul dintre cele mai populare seriale de televiziune din Statele Unite, episoadele sale fiind urmărite, în medie, de peste 15 milioane de telespectatori.

Simon Baker, deşi deţine două reşedinţe în Australia, îşi petrece cea mai mare parte a anului în Los Angeles, împreună cu soţia sa, Rebecca Rigg, şi cei trei copii ai lor. Actorul australian a debutat în serialul "Home and Away" şi a jucat în lungmetrajul "LA Confidential", însă rolul care l-a făcut celebru este cel din serialul "The Mentalist".

Cel mai bine plătit actor de televiziune în Statele Unite ale Americii este Charlie Sheen, care primeşte 1.250.000 de dolari pe episod, pentru rolul său din serialul de comedie "Doi bărbaţi şi jumătate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici