South Park: Panouri din seria faimoasă pentru sarcasmul cu miză politică înfurie Casa Albă - FOTO

Creatorii serialului South Park îşi păstrează chiar şi după 20 de ani iscusinţa de a-i irita pe cei aflaţi în poziţii de putere. De data aceasta nu desenele create de Trey Parker şi Matt Stone au iscat critici dure, ci panourile care promovează sezonul 20 al serialului, potrivit The Independent.

1939 afișări
Imaginea articolului South Park: Panouri din seria faimoasă pentru sarcasmul cu miză politică înfurie Casa Albă - FOTO

South Park: Panouri din seria faimoasă pentru sarcasmul cu miză politică înfurie Casa Albă - FOTO (Imagine independent.co.uk)

Pe nişte camioane, şapte panouri mobile au fost plasate în anumite locuri strategice din Statele Unite ale Americii. În panouri, sunt scene din serialul de desene animate, care coincid cu locul unde sunt amplasate. Pe camioane, echipa South Park a scris şi sloganul "We've Been There".

De pildă, lângă Trump Tower, echipa de marketing a serialului South Park a plasat camion pe care există un panou ce-l înfăţişează pe Donald Trump animat, cu părul portocaliu, dintr-un episod în care magnatul este preşedintele Canadei.

Trei dintre panourile de pe camioanele South Park au iscat, mai abitir decât altele, furie şi critici necruţătoare: cele plasate lângă Casa Albă, Lincoln Memorial şi Biserica Scientologică.

Panoul care a supărat membrii bisericii scientologice arată o scenă din infamul episod "Trapped in the Closet", episod care a satirizat Biserica Scientologică şi pe cel mai faimos adept al cultului, actorul Tom Cruise.

Directorul de marketing al Comedy Central, Walter Levitt, a declarat pentru The Hollywood Reporter: "Am ştiut că era riscant. Am ştiut că în unele locuri din SUA s-ar putea să nu fie încântaţi de prezenţa noastră, dar ne-am gândit că aceste panouri sunt un mod perfect de a sărbători seria care a ironizat cam totul de-a lungul celor 19 sezoane."

Levitt a confirmat publicaţiei că "personalul" din instituţiile publice le-au cerut să elimine camioanele pe care au fost lipite panouri din cele trei locaţii menţionate mai sus, adaugând: "În unele cazuri, cei care erau de-ai locului, nu au fost încântaţi să ne aibă lângă ei, şi ne-au cerut să plecăm. Ne aşteptam la asta şi îi înţelegem.", a mai spus Walter Levitt.

Sezonul 20 a fost lansat la începutul acestei luni. Primul episod dezaprobă şi blamează vehement chestiuni legate de Trump, Clinton şi obsesiva noastalgie de care este impregnat poporul american, care încă se arată suferind după "epoci de aur", "culturi de bumbac" şi "vise americane", spun reprezentanţii South Park.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici