Spielberg şi Katzenberg au donat 20 de milioane de dolari Muzeului Academiei de Film americane

Cineastul Steven Spielberg şi producătorul Jeffrey Katzenberg, partenerul său din compania DreamWorks, au donat 20 milioane de dolari în favoarea Muzeului Academiei de film americane, instituţia care decernează premiile Oscar.

71 afișări
Imaginea articolului Spielberg şi Katzenberg au donat 20 de milioane de dolari Muzeului Academiei de Film americane

Steven Spielberg şi Jeffrey Katzenberg (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Steven Spielberg şi Jeffrey Katzenberg au donat fiecare suma de 10 milioane de dolari. În onoarea lor, cele două galerii principale de la parterul Muzeului Academiei de film americane vor purta numele celor doi cineaşti, informează contactmusic.com.

"Sunt încântat de faptul că m-am asociat cu Jeffrey pentru a ajuta acest muzeu să celebreze, să educe şi să păstreze arta şi ştiinţa cinematografică. Înscrierea numelor noastre de familie în holul principal de la parterul muzeului reprezintă o manieră profund personală care arată cât de mult filmele şi Academia de film au însemnat pentru noi", a spus Steven Spielberg.

"Atât eu, cât şi Steven recunoaştem faptul că impactul global pe care îl au filmele merită un muzeu care să reflecte moştenirea sa inegalabilă", a adăugat Jeffrey Katzenberg.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat numeroase filme care au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), de la "Întâlnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler" la "Salvaţi soldatul Ryan" (1998) şi până la "Lincoln", pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat în acest an cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Jeffrey Katzenberg, un reputat producător de film, care a colaborat mai ales cu Steven Spielberg, este în prezent directorul general al DreamWorks Animation, studiourile care au creat o serie de filme de animaţie devenite celebre, precum cele din francizele "Shrek", "Kung Fu Panda" şi "Madagascar".

Katzenberg a fost nominalizat la Oscar în 2003 pentru filmul de animaţie "Spirit: - Armăsarul Vestului Sălbatic/ Spirit: Stallion of the Cimarron", însă a pierdut trofeul în faţa peliculei "Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away" de Hayao Miyazaki. În decembrie 2012, Jeffrey Katzenberg a fost recompensat cu un premiu Oscar onorific pentru activităţile sale caritabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici