Spre lumea cealaltă, în coşciuge colorate, pictate prin tehnica punctului şi care spun povestea persoanei decedate

  • Nu se întâmplă prea des să vezi prieteni şi rude dragi îngropaţi într-o „explozie de culoare”.
  • Însă un artist aborigen provoacă norma şi pictează sicrie prin tehnica punctului. Pictura nu este nici ea, una la întâmplare, ci „spune” povestea defunctei/defunctului.
  • „Când pictez un sicriu, mă gândesc că voi trimite persoana decedată pe lumea cealaltă cu mult stil”.
221 afișări
Imaginea articolului Spre lumea cealaltă, în coşciuge colorate, pictate prin tehnica punctului şi care spun povestea persoanei decedate
Allan McKenzie este un artist indigen din Australia şi lucrează şi câte cinci zile la un sicriu, pentru a-l picta „după sufletul” persoanei decedate.
 
„Pictez un cerc şi apoi „reprezint” persoana respectivă desenând cercuri în spirală ale prezenţei sale spirituale şi slucrurile bune pe care le-a făcut cât a trăit”, spune artistul aborigen.
 
Artistul permite apoi familiei să scrie un mesaj şi să lase un model cu amprenta mâinii pe sicriu.
 
Însă, la început, McKenzie a ezitat să picteze sicrie. „Dar cum m-am oprit puţin şi m-am gândit cu adevărat la ceea ce făceam şi la motivele pentru care o făceam, am trecut repede peste ezitare”, a spus el. „Am avut mătuşi, unchi şi membri ai familiilor celor dragi care au venit la mine şi au fost emoţionaţi, văzânt sicriile colorate. Este o mare onoare să faci astfel de lucruri”, a mai spus tânărul. 
 
Artistul are planuri mari: anul viitor va avea o expoziţie în New York. Până atunci, el pictează, prin tehnica punctului maşini şi autobuze, dar şi încălţăminte: „viaţa este mai frumoasă în culori”, spune el.
 
McKenzie povesteşte că tatăl său l-a învăţat tot ce ce ştie el despre arta aborigenă când locuiau în jungla de lângă Griffith, în regiunea Riverina din New South Wales.
 
Acum, locuind la Avoca Beach, pe Coasta Centrală, aproape trei decenii mai târziu, McKenzie este cunoscut pentru propria sa abordare a picturilor cu punct, care sunt viu colorate, mai degrabă decât realizate prin metode tradiţionale cu ocru roşu şi cărbune.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici