Stufstock 2012: The Subways şi Dubioza Kolektiv, la ediţia aniversară de zece ani

Trupele The Subways şi Dubioza Kolektiv vor concerta la ediţia din acest an a festivalului Stufstock de la Vama Veche (23 - 29 iulie), eveniment care împlineşte 10 ani, informează organizatorii.

2205 afișări
Imaginea articolului Stufstock  2012: The Subways şi Dubioza Kolektiv, la ediţia aniversară de zece ani

The Subways şi Dubioza Kolektiv, la ediţia aniversară Stufstock 10 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Cel mai vechi festival românesc de muzică rock împlineşte 10 ani şi se va desfăşura timp de o săptămână, între 23 şi 29 iulie, pe plaja nordică a localităţii Vama Veche. Evenimentul este produs de casa de producţie Revolver.

The Subways este o trupă de indie rock originară din Marea Britanie care s-a lansat în anul 2005. Piesa "Rock & Roll Queen" de pe albumul de debut a fost inclusă pe coloana sonoră a unor producţii cinematografice ca "Live Free or Die Hard", regizat de Len Wiseman, serialul "The O.C." şi în binecunoscutul "RocknRolla" al lui Guy Ritchie.

Trupa are la activ până în prezent trei albume de studio - "Young For Eternity" (2005), "All or Nothing" (2008) şi "Money & Celebrity" (2011). Britanicii de la The Subways au deschis concerte Foo Fighters şi au cântat în numeroase festivaluri (Reading and Leeds, Glastonbury, T in the Park, Download, Oxegen etc.).

Dubioza Kolektiv este o trupă din Bosnia şi Herţegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip hop, reggae, dub, rock şi folclor bosniac. Cu un show exploziv şi o apariţie live extraordinară, Dubioza Kolektiv şi-a câştigat statutul de una dintre cele mai bune şi mai populare trupe din Europa de Est.

Albumul "Wild Wild East", lansat în vara anului trecut, le-a adus recunoaşterea internaţională. Venind dintr-o ţară cu o tulbure istorie recentă, Dubioza Kolektiv au făcut prin muzica lor propriul mesaj de pace şi toleranţă, un mesaj critic la adresa corupţiei, injustiţiei şi naţionalismului extrem.

Anul trecut, pe scena Stufstock, au urcat trupele Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron, OCS, Altar, Travka, Nişte Băieţi, White Walls, East Roots, The dAdA, Blue Pulse, Up to Eleven, Krepuskul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici