Topul Billboard: Taylor Swift a înregistrat în 2011 în SUA profituri mai mari decât Adele sau Lady Gaga. Ce vedete mai apar în clasament

Cântăreaţa americană de country Taylor Swift a avut, anul trecut, câştiguri nete de peste 35 de milioane de dolari, în SUA, din vânzări de albume şi din turneu, întrecându-le pe Lady Gaga şi Adele, precum şi trupa U2, potrivit clasamentului Billboard Magazine.

258 afișări
Imaginea articolului Topul Billboard: Taylor Swift a înregistrat în 2011 în SUA profituri mai mari decât Adele sau Lady Gaga. Ce vedete mai apar în clasament

Taylor Swift (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Topul anual alcătuit de celebra publicaţie, cu cei 40 de muzicieni care au avut cele mai mari profituri în 2011 în SUA, a avut la bază datele Boxcore - arhivele cu cele mai mari încasări ale concertelor din SUA, cele de la Nielsen SoundScan privind vânzările de muzică pe suport fizic şi pe platforme digitale, datele Nielsen BDS privind difuzările pieselor la radio, şi descărcările şi streaminguul online cu plată pe site-uri ca Spotify.

Primele cinci poziţii au fost ocupate de Taylor Swift, U2, veteranul muzicii country Kenny Chesney, vedeta pop Lady Gaga şi raperul Lil Wayne.

Aceştia au fost urmaţi de cântăreaţa britanică Sade, Bon Jovi, Celine Dion, cântăreţul de muzică country Jason Aldean şi cântăreaţa britanică în vogă Adele, care au avut venituri între 32 şi 13 milioane de dolari.

Taylor Swift, în vârstă de 22 de ani, născută în Wyomissing, Pennsylvania, şi-a început cariera muzicală în adolescenţă şi şi-a câştigat fanii şi aprecierile favorabile ale criticilor cu versuri simple şi sincere în care vorbeşte despre viaţa adolescenţilor şi dragoste. Albumul ei din 2008, "Fearless", a ocupat primul loc în topul Billboard 200, iar 11 piese de pe acest material au fost incluse în topul de single-uri Billboard Hot 100, în frunte cu "Love Story".

În 2011, albumele sale s-au vândut în peste 1,8 milioane de copii în SUA, dintre care "Speak Now", din 2010, în 967.000 de exemplare. Swift a dominat şi vânzările de muzică online, cu 7,8 milioane de vânzări de piese în format digital anul trecut. Albumul "Speak Now" a fost promovat în cadrul unui turneu mondial cu 89 de concerte, care numai în SUA a avut în 2011 încasări de 88,5 milioane de dolari, rezultând un profit de 29,8 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici