Trupa Firma susţine un concert, pe 5 iunie, într-un club din Capitală

Firma, una dintre trupele simbol ale rockului alternativ românesc, revine pe scenă şi va susţine un concert pe 5 iunie, de la ora 21.00, în clubul Control din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

107 afișări
Imaginea articolului Trupa Firma susţine un concert, pe 5 iunie, într-un club din Capitală

Trupa Firma susţine un concert, pe 5 iunie, într-un club din Capitală (Imagine: Wikipedia)

După o reîntâlnire cu publicul în clubul Control, unde se vor asculta în premieră multe piese noi, rockerii vor redirecţiona energia performance-ului către munca de studio, urmând ca în toamnă acestui an să lanseze cel de-al treilea album.

Pregătită pentru o revenire în forţă, trupa Firma va urca pe scena clubului Control într-o formulă specială. Rocca şi basistul Sorin Erhan promit un nou concept de show, în care vizualul şi intro-urile electronice completează energia pieselor care i-au consacrat, cât şi cele mai recente single-uri, "Copiii Cerului" şi "Puterea".

Preţul unui bilet este de 20 de lei.

În 2001, Firma îşi făcea apariţia pe o piaţă muzicală care abia învăţa să se alinieze la standardele internaţionale. Cu versuri de o fină subtilitate şi o perspectivă audiovizuală inovatoare, identitatea trupei se face imediat remarcată şi apreciată de un public pretenţios şi critic, dar şi de presa de specialitate.

Clipurile pieselor "La Orbire", "Nimeni" şi "Important" spărgeau tiparele şi puneau în evidenţă o nuanţă cinematografică a viziunii Firma, rulând în heavy-rotation pe posturile televiziunilor. "La Orbire", single-ul care a dat şi titlul primului album, ajungea pe locul 1 în topul românesc al MTV după primele două săptămâni de difuzare.

Lansat în 2003, discul de debut, al cărui producător muzical este Rocca, avea să definitiveze poziţia trupei pe scena muzicală autohtonă printr-un sound alternative rock, cu influenţe jazz, blues, funk şi trip-hop.

În 2007, Firma revenea în atenţia publicului cu "Exit", un nou LP, o producţie MediaPro Music ce anunţa o schimbare a sound-ului, destinat unui public mai larg şi ajungând într-o zonă muzicală pop-rock, cu piese în limba engleză.

După nominalizările la MTV European Music Awards 2004, la categoria "Best Romanian Act", şi MTV Romanian Music Awards, pentru "Best Rock Band", în 2005, Firma devine prima trupă românească nominalizată la o secţiune internaţională, "New Sounds of Europe" şi este invitată să participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici