Trupa Sirenia (Norvegia) va concerta la Festivalul Artmania de la Sibiu

Trupa Sirenia (Norvegia) va concerta la Festivalul Artmania de la Sibiu, fiind prima formaţie care va urca pe scenă în cea de-a doua zi a manifestării ce va avea loc în Piaţa Mare din oraş, în perioada 13-15 august.

46 afișări
Imaginea articolului Trupa Sirenia (Norvegia) va concerta la Festivalul Artmania de la Sibiu

Trupa Sirenia (Norvegia) va concerta la Festivalul Artmania de la Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor festivalului, cea de-a treia trupă care a confirmat prezenta la ediţia 2010 a festivalului este Sirenia din Norvegia, care va urca pe scenă în 14 august.

"Sirenia (Norvegia) se defineşte printr-o infuzie de gothic metal şi rock cu influenţe clasice perfect împletite cu ramurile întunecatului stil black metal, mai pe scurt, symphonic metal. Muzica lor hipnotizează prin tobe şi linii de bas puternice, aranjate într-o formă dinamică în ritm progresiv. Sunetele joase susţinute prin riffuri generoase de chitară sunt completate de orgă, instrumentul ce creează ambianţa generală, colorată cu sunetele melodioase de vioară şi chitara cu 12 coarde", precizează organizatorii.

Sirenia a fost înfiinţată în 2001 de Morten Veland când încă mai era membru în Tristania, trupa ce a deschis ediţia 2009 a festivalului de la Sibiu. Trupa a trecut prin mai multe schimbări de componenţă, dar acum s-a stabilizat într-o formaţie solidă.

Primele trei trupe care au confirmat prezenţa la festival sunt Kamelot (SUA), The Sister of Mercy (Marea Britanie) şi Sirenia (Norvegia).

Festivalul Artmania este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură a municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

În ultimii patru ani pe scena festivalului au fost prezente formaţii consacrate: Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici