Video Un cuplu din Oradea realizează genţi handmade unicat, cusute la o maşină veche de 100 de ani

Genţi handmade unicat, realizate din piele importată din Italia şi cusute la o maşină Singer veche de 100 de ani, sunt vândute clienţilor din toată lumea de un cuplu din Oradea. Daciana şi Mircea Bule au făcut din pasiunea pentru design vestimentar o adevărată afacere.

6463 afișări

Dacianei şi lui Mircea Bule le place să spună că afacerea, care a devenit un adevărat brand, a luat naştere datorită dragostei pe care şi-o poartă unul altuia şi a pasiunii comune pentru frumos.

„Afacerea a început prin simplul fapt că ne-am cunoscut în prima casă în care am locuit împreună. Mircea era, deja, artist licenţiat ca designer vestimentar şi dădea viaţă pielii de câţiva ani. Alături de el mi-am redescoperit latura artistică pe care o pusesem în stare de hibernare aproape 20 de ani. Am absolvit şi eu Design Vestimentar câţiva ani mai târziu. Aşa cum ne place nouă să spunem, brandul s-a născut din dragostea noastră unul pentru celălalt, din dragostea noastră pentru frumos. Atelierul a început în sufrageria casei care era pe o stradă din centrul vechi al oraşului Oradea, la numărul 74”, a declarat Daciana Bule corespondentului MEDIAFAX.

Materia primă folosită în crearea genţilor provine din Milano, din tăbăcării artizanale, cu renume internaţional, iar produsele sunt cusute la o maşina de cusut Singer din anul 1895, acţionată manual, fără pedală.

„Crearea unei genţi unicat poate să dureze de la 4 zile până la o săptămână, în funcţie de natura proiectului, de la concepţie până la finalizare. Un produs al cărui tipar este conceput deja, tăiatul, montarea şi cusutul, în funcţie de dimensiune, poate dura o zi pentru o geantă de dimensiuni mici şi până la 3 zile una de voiaj sau un troler. Cusutul în sine durează, în general, câteva ore, dar îi alocăm, de regulă, o zi de lucru”, a explicat Daciana Bule.

Majoritatea clienţilor firmei sunt din străinătate, din SUA, Marea Britanie, Japonia, Africa de Sud şi reprezintă o gamă variată de profesii, de la medici, avocaţi, detectivi, pictori, fotografi, notari, până la scriitori, artişti, diplomaţi, arhitecţi, proiectanţi, dar şi persoane cu dizabilităţi. De exemplu, cei doi soţi au primit comenzi din partea unor fotografi care lucrează pentru National Geographic şi pentru care au realizat huse speciale pentru obiectivele aparatelor foto, din partea unui asistent al premierului Australiei sau a scriitoarei americane Carian Cole.

Totodată, firma are şi clienţi din România, printre aceştia numărându-se actriţele Bianca Brad şi Maria Dinulescu.

Genţile orădenilor sunt categorisite pe profesii, fiind vorba de produse cu design laborios, cu buzunare multiple şi compartimente speciale, buzunare secrete închise cu lacăt miniatural.

„Producem genţi concepute pentru persoanele în scaun cu rotile, pentru transportul unui pacemaker, aparat care trebuie purtat de persoanele cu inimă artificială. Geanta are susţinere pentru gât şi umăr pentru a nu incomoda. Cele concepute pentru persoanele cu diverse dizabilităţi sunt unele din proiectele noastre cele mai impresionante. Şi toate sunt concepute în urma unor conversaţii pe mail. În general, este nevoie între 30 şi 100 de mail-uri pentru un proiect, cu schiţe trimise la distanţă”, a explicat Bule.

Potrivit acesteia, cele mai scumpe produse au fost trolere de familie cu o lungime de 1,5 metri, comandate de un milionar american din New York, cu preţuri între 700 şi 1.800 de dolari.

„Spre plăcuta noastră surpriză, am fost contactaţi în vederea realizării unei genţi necesare actorului principal dintr-un film produs la Hollywood, dar nu s-a concretizat nimic. Important este că am ajuns în baza lor de date”, a conchis Daciana Bule.

Firma din Oradea livrează între 5 şi 10 genţi pe lună, în funcţie de comenzi, preţul uneia ridicându-se la câteva sute de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici