Un diamant roz foarte rar, evaluat la 8-12 milioane de dolari, va fi scos la licitaţie la Hong Kong

Un diamant roz foarte rar, denumit Martian Pink, va fi scos la licitaţie de casa Christie's, pe 29 mai, la Hong Kong.

309 afișări
Imaginea articolului Un diamant roz foarte rar, evaluat la 8-12 milioane de dolari, va fi scos la licitaţie la Hong Kong

Un diamant roz foarte rar, evaluat la 8 - 12 milioane de dolari, scos la licitaţie la Hong Kong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit specialiştilor casei Christie's, diamantul ar putea fi vândut cu un preţ cuprins în intervalul 8 - 12 milioane de dolari, informează bbc.co.uk.

Diamantul Martian Pink are 12 carate, iar nestematele de culoare roz care au o mărime comparabilă cu a acestuia sunt foarte rare.

Piatra preţioasă a fost denumită astfel de celebrul bijutier american Ronald Winston, în 1976, anul în care Statele Unite ale Americii au lansat cu succes o sondă spre Marte.

Cel mai celebru diamant roz din lume aparţine reginei Elizabeth a II-a. Diamantul Williamson Pink i-a fost oferit suveranei britanice cu ocazia căsătoriei sale, din 1947. Având 23,6 carate şi o formă rotundă, nestemata a fost ulterior încrustată într-o broşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici