Un dinte al muzicianului John Lennon, scos la licitaţie în Marea Britanie

Un dinte al muzicianului John Lennon, evaluat la peste 10.000 de lire sterline (11.500 euro), va fi scos la licitaţie în luna noiembrie, în oraşul Stockport din Marea Britanie.

108 afișări
Imaginea articolului Un dinte al muzicianului John Lennon, scos la licitaţie în Marea Britanie

John Lennon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul solist al trupei The Beatles a dăruit acest dinte menajerei sale Dot Jarlett la sfârşitul anilor '60, în perioada în care aceasta lucra în reşedinţa pe care starul britanic o deţinea în oraşul Weybridge din comitatul Surrey.

După ce şi-a scos dintele, în bucătăria reşedinţei sale, John Lennon i-a sugerat menajerei să îl ofere drept "suvenir" nepoatei acesteia.

"Se afla în bucătărie şi ţinea în mână acest dinte, pe care îl înfăşurase într-o bucată de hârtie. A spus: «Dot, vrei să arunci tu asta? Sau, pentru că fiica ta este o admiratoare a trupei The Beatles, poţi să i-l dai ei ca suvenir»", a declarat Barry Jarlett, fiul menajerei Dot Jarlett.

"A fost un obiect pe care noi l-am perceput ca fiind extrem de personal, iar mama mea l-a dat surorii mele să îl păstreze", a explicat Barry Jarlett.

Dintele va fi scos la licitaţie de casa Omega Auctions, pe 5 noiembrie, în oraşul Stockport, însoţit de o scrisoare semnată de Dot Jarlett, care a vândut în trecut şi alte obiecte care au aparţinut muzicianului britanic, informează bbc.co.uk.

"A fost foarte generos cu mama mea. A tratat-o ca pe o membră a familiei sale, deoarece el nu avea o familie prea mare, şi a avut grijă de mama mea. Obişnuia să îi spună Aunty Dot (Mătuşica Dot)", a declarat Barry Jarlett.

John Lennon a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici