Un film biografic dedicat actriţei Katharine Hepburn, în pregătire la Hollywood

Un film despre viaţa şi cariera actriţei americane Katharine Hepburn, o veritabilă legendă a cinematografiei mondiale, va fi produs în curând la Hollywood, informează femalefirst.co.uk.

433 afișări
Imaginea articolului Un film biografic dedicat actriţei Katharine Hepburn, în pregătire la Hollywood

Katharine Hepburn (Imagine: captură video)

Acest proiect cinematografic va fi produs de un grup de cineaşti independenţi şi va avea la bază romanul "Kate The Woman Who Was Hepburn", scris de William J. Mann.

Filmul va fi regizat de Clare Beavan, pe baza unui scenariu scris de Michael Zam şi Jaffe Cohen, autorii scenariului unui film despre rivalitatea dintre Joan Crawford şi Bette Davis.

Volumul "Kate The Woman Who Was Hepburn" prezintă primii ani petrecuţi de Katharine Hepburn în industria cinematografică şi evoluţia ei de la statutul de outsider la acela de super-vedetă a Epocii de Aur de la Hollywood.

La începutul acestui an, directorii companiei Reunion Pictures au anunţat că vor produce un film despre viaţa actriţei Katharine Hepburn şi despre povestea ei de dragoste de 25 de ani cu Spencer Tracy.

Katharine Hepburn, născută în Hartford, Connecticut, în 1907, a fost o actriţă americană de teatru, televiziune şi film, laureată a patru premii Oscar. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. Actriţa americană a murit în 2003 la vârsta de 96 de ani.

Hepburn rămâne până în prezent singura actriţă care a câştigat de-a lungul vieţii patru premii Oscar, cărora li se adaugă premiile Globul de Aur, Emmy şi César. Printre filmele sale memorabile se numără "Leul în iarnă/ The Lion in Winter" (1968), "Regina africană/ The African Queen" (1950) şi "Leopardul Suzanei/ Bringing Up Baby". Are un total de 12 nominalizări la Oscar dintre care patru câştigate, performanţă întrecută doar de Meryl Streep, care a fost nominalizată de 18 ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici