Un gigant pe piaţa formatelor TV: Murdoch a reunit sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef"

Magnatul Rupert Murdoch şi-a pus în aplicare planul de creare a unui gigant pe piaţa formatelor de televiziune de tip reality show, rezultat din unirea operaţiunilor companiilor care deţin formatele "Big Brother", "American Idol" şi "MasterChef".

124 afișări
Imaginea articolului Un gigant pe piaţa formatelor TV: Murdoch a reunit sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef"

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania 21st Century Fox, care reuneşte activele în televiziune şi cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns încă din luna mai la o înţelegere privind unirea cu grupul Apollo Global Management, care controlează societăţile Endemol, proprietarul formatului TV "Big Brother", şi Core Media, proprietarul formatului "American Idol".

Vineri, Apollo Global Management a anunţat crearea unei societăţi comune în domeniul producţiei de televiziune, alături de 21st Century Fox, în care fiecare dintre cele două entităţi va deţine 50% din acţiuni, transmite AFP.

Ca urmare a acestei tranzacţii, formatele "Big Brother" şi "American Idol" vor fi reunite cu formatele "MasterChef" şi "The Biggest Loser", deţinute de Shine Group, o companie de producţie pe care Rupert Murdoch a cumpărat-o în 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Termenii financiari ai acestei alianţe nu au fost făcuţi publici, însă Endemol, Shine şi Core vor continua să opereze ca societăţi diferite.

Directorul executiv al Endemol, Just Spee, şi cel al Shine Group, Alex Mahon, vor rămâne pe actualele funcţii "pentru o perioadă extinsă", pentru a asigura tranziţia către noua companie, însă vor părăsi companiile pe care le conduc în anul 2015, pentru a căuta "noi oportunităţi" în carieră, conform deadline.com.

De asemenea, Elisabeth Murdoch va renunţa la funcţia de preşedinte non-executiv al Shine Group în momentul în care tranzacţia va fi finalizată în mod oficial. Este de aşteptat ca acest lucru să se întâmple până la sfârşitul acestui an.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici