Un magazin dedicat lui Jimi Hendrix, inaugurat la Londra

Un magazin pop-up (deschis pentru o perioadă scurtă de timp) dedicat lui Jimi Hendrix, a fost inaugurat la Londra, pentru a marca lansarea postumă a celui mai recent album de studio al maestrului chitarei.

140 afișări
Imaginea articolului Un magazin dedicat lui Jimi Hendrix, inaugurat la Londra

Jimi Hendrix (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magazinul este situat pe Ganton Street, din celebrul cartier londonez Soho, va fi deschis până pe 12 aprilie şi va găzdui evenimentul de lansare a albumului "People, Hell and Angels", informează bbc.co.uk. Aici vor fi comercializate diferite obiecte inspirate din viaţa şi activitatea artistică a lui Hendrix şi va fi găzduită şi o expoziţie de fotografie dedicată acestuia.

De asemenea, la subsolul magazinului se vor desfăşura cursurile "Jimi Hendrix Master", care vor fi susţinute de experţi ai companiei de chitare Fender.

Marţi, un portret al lui Hendrix realizat din 4.000 de pene de chitară va fi expus public pentru prima dată. Lucrarea, cu dimensiuni de 105 x 80 de centimetri, a fost creată de artistul american Ed Chapman.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. La această "aură" de legendă a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani, la Londra, pe 18 septembrie 1970.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici