Un pistol care seamănă cu o jucărie a atras critici din partea companiei Lego. Ce s-a întâmplat cu arma

  • O companie americană de arme se confruntă cu reacţii negative după producerea unui pistol care arată ca o jucărie pentru copii din Lego.
  • Culper Precision a declarat că arma personalizată Glock, denumită Block19, a fost creată pentru a „evidenţia că este o activitate cu adevărat plăcută”.
  • Producătorul de jucării danez Lego i-a cerut companiei să nu mai producă arma, care pare că este construită din piese Lego.
596 afișări
Imaginea articolului Un pistol care seamănă cu o jucărie a atras critici din partea companiei Lego. Ce s-a întâmplat cu arma

Sursa foto: Twitter

Responsabilii de control al armelor au descris acest model de pistol ca fiind „iresponsabil şi periculos”. Shannon Watts, din grupul de campanii Everytown for Gun Safety, a declarat că organizaţia sa a contactat Lego săptămâna trecută cu privire la Glock-ul personalizat, iar compania daneză a trimis apoi o scrisoare prin care îi cere firmei Culper Precision să nu mai producă o astfel de armă.

Watts a criticat, de asemenea, compania de arme, care are sediul în Utah, spunând că există riscul ca cei mici să fie atraşi să folosească armele „chiar şi atunci când acestea nu arată ca jucăriile”.

Culper Precision a declarat că a ales să lanseze Block19 în încercarea de a arăta că armele sunt „pentru toată lumea” şi că „deţinerea şi folosirea armelor în mod responsabil este o activitate cu adevărat plăcută”, potrivit BBC.

Acesta a adăugat că arma va putea fi achiziţionată doar de cei autorizaţi legal să deţină o armă. Preşedintele Culper Precision, Brandon Scott, a declarat că, după discuţiile cu un avocat, a decis să respecte cererea Lego.

Acest model de pistol pare să fi fost scos de pe site-ul producătorului de arme, ceea ce sugerează că arma a fost retrasă de la vânzare.

Este ilegal în SUA să se producă o jucărie pentru copii care seamănă foarte bine cu o armă adevărată, dar legile nu împiedică în mod explicit producătorii să fabrice o armă care seamănă cu o jucărie.

Accidentele care implică copii şi arme adevărate sunt în creştere în SUA. Peste 140 de persoane au fost ucise în astfel de incidente, anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici