Un robot călugăr budist poate explica ce este iubirea

Călugării budişti de la templul Longquan de lângă capitala chineză Beijing ţin pasul cu tehnologia şi au achiziţionat un robot, numit Xian'er, capabil să propăvăduiască înţelepciunea, informează Go4it.

1716 afișări
Imaginea articolului Un robot călugăr budist poate explica ce este iubirea

Un robot călugăr budist poate explica ce este iubirea

Robotul are în faţă un ecran tactil care arată ca o tabletă. Prin intermediul acestuia, vizitatorii îl pot întreba pe Xian'er care este sensul vieţii sau de ce nu sunt fericiţi. În funcţie de cunoştinţele pe care le are, robotul va răspunde.

Cine îl întreabă pe robot „De ce nu sunt fericit?” primeşte următorul răspuns, destul de direct: „Dacă nu eşti fericit, ce poate face oricine altcineva pentru tine?”.

Întrebat „Ce este iubirea?”, Xian'er răspunde: „Dragostea reprezintă propriile tale obsesii nesatisfăcute, ciocnirea dintre necazurile altora şi ale tale”, potrivit Go4it.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici