Un urs de la periferia oraşului Los Angeles, star pe Twitter, eliberat în pădure

Un urs care vagabonda la periferia oraşului Los Angeles, devenit un adevărat star pe Twitter, cu peste 24.500 de admiratori, a fost în cele din urmă cruţat de autorităţile californiene care l-au capturat şi apoi eliberat în natură, la mare depărtare de metropola americană.

129 afișări
Imaginea articolului Un urs de la periferia oraşului Los Angeles, star pe Twitter, eliberat în pădure

Un urs de la periferia oraşului Los Angeles, star pe Twitter, eliberat în pădure (Imagine: Twitter))

Ursul, supranumit "Glen Bearian", după numele orăşelului Glendale din comitatul Los Angeles, unde devenise un vizitator regulat al pubelelor rezidenţilor, era adeseori fotografiat de aceştia, care postau apoi acele fotografii pe Twitter. Unii dintre locuitorii din zonă i-a dat şi un nume de alint - "Meatball" (Chiftea).

Los Angeles Times vorbea săptămâna trecută despre un veritabil "fenomen social", după ce contul de Twitter al ursului - @TheGlendaleBear -, creat de o femeie din regiune, era urmărit de tot mai mulţi simpatizanţi.

Animalul îşi "descria" pe Twitter pasiunea pentru hrana găsită în pubele, dar "comenta" şi revoluţia din Egipt sau "promitea" să o sfideze pe starleta americană Kim Kardashian în cursa pentru obţinerea mandatului de primar al orăşelului Glendale.

Animalul se afla însă şi în centrul unei dispute în care se punea întrebarea fatidică: Vor decide oare autorităţile să îl ucidă, din cauza "rondurilor" sale mult prea apropiate de casele oamenilor? "Cine vrea ca eu să mor? Continuaţi să lăsaţi hrană afară şi să mă fotografiaţi. Vă dau întâlnire în ceruri", scria în numele ursului Sarah Aujero, în vârstă de 29 de ani, persoana care a creat contul de pe Twitter al animalului.

Duminică, întreaga chestiune a avut parte de un deznodământ fericit, atunci când autorităţile au descoperit ursul făcându-şi siesta sub un copac. Autorităţile californiene au încercuit perimetrul, i-au evacuat pe rezidenţi şi au trezit animalul înainte de a-l împuşca cu o săgeată cu tranchilizante. Ursul a reuşit să fugă şi să alerge mai multe sute de metri, dar a căzut în cele din urmă şi a adormit în faţa unei şcoli.

Autorităţile au urcat animalul într-un camion şi l-au eliberat apoi într-o pădure îndepărtată din parcul naţional Los Angeles. Contul de pe Twitter continuă să fie funcţional, iar unul dintre admiratori a postat următorul mesaj: "Mă întreb cât timp îi va lua lui @TheGlendaleBear să revină? Pariurile sunt deschise!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici