Unul dintre fondatorii Fugees, inculpat pentru donaţii ilegale în timpul campaniei Obama din 2012

Muzicianul Pras Michel, unul dintre fondatorii grupului hip-hop The Fugees, a fost inculpat în SUA pentru contribuţii financiare ilegale la campania electorală a lui Barack Obama din 2012, potrivit Reuters.

159 afișări
Imaginea articolului Unul dintre fondatorii Fugees, inculpat pentru donaţii ilegale în timpul campaniei Obama din 2012

Unul dintre fondatorii Fugees, inculpat pentru donaţii ilegale în timpul campaniei Obama din 2012

Alături de muzicianul americano-haitian Pras Michel, în vârstă 46 de ani, a fost pus sub acuzare şi un om de afaceri din Malaysia, suspectat de acte de corupţie.

Cântăreţul este acuzat că a primit, în 2012, peste 20 de milioane de dolari de la Low Taek Jho, în vârstă de 37 de ani, considerat drept creierul unui uriaş scandal privind fondul suveran din Malaysia 1MDB.

Potrivit procurorilor americani, Pras Michel a donat o parte din această sumă pentru campania prezidenţială, ascunzând originea banilor.

Acesta a folosit 20 de nume false, prin care a donat 865.000 de dolari, şi a oferit 1 milion de dolari în nume propriu.

Presa americană informează că banii au mers la campania de realegere a democratului Barack Obama ca preşedinte al SUA.

"Scopul lui Michel şi Low a fost de a obţine acces şi influenţă pe lângă candidat şi guvernul său", care nu cunoşteau originea fondurilor, potrivit documentelor procuraturii.

Interogat în 2015 despre aceste donaţii, muzicianul a minţit autorităţile, "deşi ştia că la originea banilor se afla Low şi că a introdus bani străini în campanie". El a încălcat legile privind finanţarea campaniilor electorale, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie din SUA.

Pras Michel a fost audiat, vineri, la Washington şi a pledat nevinovat, în timp ce Low este fugar, dar unul dintre purtătorii săi de cuvânt a spus despre acesta că este "nevinovat". Omul de afaceri mai este pus sub acuzare pentru corupţie şi spălare de bani în cazul 1MDB.

Miliarde de dolari au fost sustrase din acest fond de stat, destinat să contribuie la dezvoltarea economică a Malaysiei, de oameni precum Law, care au folosit sumele pentru a cumpăra locuinţe de lux, iahturi, opere de artă, pentru investiţii în producţia de film, precum "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio. Au fost deschise mai multe anchete, iar scandalul a dus la punerea sub acuzare inclusiv a fostului premier Najib Razak, pentru acte de corupţie.

Grupul american The Fugees a devenit cunoscut în anii 1990 şi a fost format din rapperii şi producătorii muzicali Wyclef Jean, Lauryn Hill şi Pras Michel. Înainte de a se destrăma, în 1997, grupul a lansat două albume, printre care "The Score" (1996), care a fost premiat cu mai multe discuri de platină şi Grammy şi care include hitul "Killing Me Softly". Hill şi Jean au optat apoi pentru cariere solo, în timp ce Michel s-a orientat spre crearea de coloane sonore pentru filme şi actorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici