Vezi aici topul celor mai populare cuvinte din limba engleză

"Twitter" a fost desemnat cel mai popular cuvânt din limba engleză în 2009, potrivit The Global Language Monitor, fiind urmat de "Obama", "H1N1", "stimul" şi "vampir", informează platforma mashable.com.

241 afișări
Imaginea articolului Vezi aici topul celor mai populare cuvinte din limba engleză

Vezi aici topul celor mai populare cuvinte din limba engleză

The Global Language Monitor, un instrument de analiză a tendinţelor de dezvoltare din diferite limbi, a făcut publică lista cu cele mai populare cuvinte şi sintagme din limba engleză în 2009. Dacă în 2008 cuvântul cel mai popular a fost "change/ schimbare" (datorită referirilor la preşedintele SUA Barack Obama), în 2009, cuvântul care a avut cea mai mare notorietate a fost "twitter".

Rezultatul nu este surprinzător, ţinând cont de atenţia media atrasă de site-ul de microblogging omonim, care l-a validat pentru introducerea în lexicul limbii engleze şi l-a făcut chiar să surclaseze ca popularitate cuvinte ca "Obama", "H1N1", "stimul" şi "vampir", prezente în top pe următoarele locuri.

"Într-un an dominat de schimbare pe scena politică, de apariţia unei pandemii, de efectele care au urmat unui adevărat tsunami financiar şi de moartea unui simbol pop, cuvântul «twitter» şi-a câştigat locul în faţa tuturor celorlalte. Twitter reprezintă o formă nouă de interacţiune socială, unde comunicarea este redusă la 140 de caractere", a spus Paul J.J. Payack, preşedinte al The Global Language Monitor. "Limitarea la acest format strict reclamă ceva din rigorile sonetului sau ale haiku-ului. Ne putem chiar întreba unde ne va duce această limită impusă de cuvintelor".

Sintagma cea mai populară a anului 2009 a fost "regele muzicii pop", cu referire la regretatul Michael Jackson.

Barack Obama a rămas numele de top şi în acest an.

Topul celor mai populare cuvinte este realizat prin monitorizarea întregii comunităţi vorbitoare de limbă engleză, care are în prezent 1,8 miliarde de membri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici