VIDEO Căluţii de mare, „cele mai fidele vietăţi din lume”. La acvariul din Sydney s-au născut recent peste 100 de bebeluşi

  • Cel mai des, caii de mare pot fi întâlniţi în Noua Zeelandă, Argentina sau Marea Britanie
  • Marea Neagră găzduieşte o rezervaţie de căluţi de mare din specia Hippocampus
  • Cel mai mare căluţ de mare măsoară 35cm, iar aceştia au abilitatea de camuflare
1288 afișări

Sunt numite cele mai fidele vietăţi din lume, iar cei de la acvariul din Sydney tocmai au suprins un mascul născând. 

„Avem peste 100 de bebeluşi născuţi în ultimele luni. Primul lot de copii s-a născut la începutul lunii noiembrie. Ne aşteptăm la alţii foarte curând. Avem trei masculi care sunt în prezent însărcinaţi şi vor naşte în următoarele câteva săptămâni şi ne aşteptăm la mai multe (naşteri - n.r.) pe tot parcursul acestui sezon până în februarie sau martie”, spune Mitchell Brennam, expert în căluţi de mare la Sydney Aquarium.

Căluţii de mare au o durată de viaţă de aproximativ patru ani şi de asta cele mai multe specii se împerechează pe viaţă, fiind fidele unui singur partener. Masculii sunt cei care transportă embrionii în curs de dezvoltare într-o pungă asemănătoare marsupiului de cangur.

Cei de la Sydney Aquarium sunt un exemplu prin grija pe care o poartă căluţilor de mare. Cei pe care tocmai i-ai văzut sunt specia „White Seahorse” şi sunt a două specie pe cale de dispariţie din familia acestor vietăţi.

„Programul de creştere White Seahorse a fost lansat deoarece aceştia au fost listaţi ca fiind pe care de dispariţie. Ei au fost de fapt a doua specie de căluţi de mare din întreaga lume care a fost inclusă pe aceasta listă. Departamentul Industriilor Primare din Ţara Galilor şi Universitatea de Tehnologie din Sydney muncesc pentru reproducerea şi eliberarea acestor masculi cu scopul de a repopula speciile sălbatice”, adaugă Mitchell Brennam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici