Warner Bros. - lider în box office-ul mondial în 2013, cu încasări de 4,95 de miliarde de dolari

Compania Warner Bros. s-a situat pe primul loc în box office-ul mondial în 2013, cu încasări de 4,95 de miliarde de dolari la nivel global, fiind urmată la mică distanţă de Disney, care a avut anul trecut încasări de 4,68 de miliarde de dolari.

123 afișări
Imaginea articolului Warner Bros. - lider în box office-ul mondial în 2013, cu încasări de 4,95 de miliarde de dolari

Warner Bros. - lider în box office-ul mondial în 2013, cu încasări de 4,95 de miliarde de dolari

De cealaltă parte, Sony, care a fost liderul box office-ului mondial în 2012, a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 3,02 miliarde de dolari, informează variety.com.

Cea mai mare lansare a companiei Warner Bros. se anunţă a fi "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug", care a avut încasări de 625 de milioane de dolari de la lansarea sa din 13 decembrie 2013 până în prezent şi încă rulează în cinematografe. "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity" (653 de milioane de dolari) şi "Man of Steel: Eroul/ Man of Steel" (662 de milioane de dolari) s-au dovedit şi ele foarte profitabile pentru Warner Bros.

Disney s-a situat pe locul al doilea, deşi numărul filmelor lansate de această companie în 2013 a reprezentat mai puţin de jumătate din cel scos pe piaţă de Warner Bros. În 2013, Disney a avut cinci mari succese de box office: "Iron Man: Omul de oţel 3/ Iron Man 3" (1,21 miliarde de dolari), "Universitatea monştrilor/ Monsters University" (743,5 milioane de dolari), "Regatul de gheaţă/ Frozen" (506,5 milioane de dolari), "Grozavul şi puternicul Oz/ Oz the Great and Powerful" (493,3 milioane de dolari) şi "Thor - Întunericul/ Thor: The Dark World" (629,5 milioane de dolari).

Anul trecut a fost prima dată când Disney a depăşit pragul de încasări de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, de la înfiinţarea sa.

Universal ocupă poziţia a treia în box office-ul mondial din 2013, cu încasări de 3,68 de miliarde de dolari, urmat, pe poziţia a patra, de Fox, cu 3,39 miliarde de dolari.

Lionsgate ocupă poziţia a şasea în box office-ul mondial, cu încasări de 2,32 miliarde de dolari, în timp ce Paramount s-a situat pe locul al şaptelea, cu încasări de 2,27 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici