Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud, de Ziua Rozelor - FOTO

Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale au fost expuse, sâmbătă, la Ciumbrud, în judeţul Alba, cu ocazia ”Zilei Rozelor”, ce are ca scop sărbătorirea trandafirilor şi promovarea cultivatorilor din această zonă.

1171 afișări
Imaginea articolului Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud, de Ziua Rozelor - FOTO

Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale, expuse la Ciumbrud, de Ziua Rozelor

”Ziua Rozelor” se organizează în fiecare an, la sfârşitul lunii iunie, şi adună în parcul din Ciumbrud, care este invadat de parfum şi culoare, producători de trandafiri, din Alba, respectiv iubitori ale acestor flori din mai multe judeţe, Scopul manifestării este sărbătorirea trandafirilor, dar şi acela de a oferi şansa cultivatorilor să întâlnească potenţiali clienţi.

Sărbătoarea, care a ajuns în acest an la ediţia a XV-a, a debutat cu o paradă cu trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori, condusă de majorete, care au susţinut un adevărat spectacol în acordurile muzicii de fanfară, pe tot traseul parcurs, între Primăria Aiud şi Parcul Rozelor din Ciumbrud.

Potrivit producătorilor, în parcul din Ciumbrud au fost expuse peste 50 de soiuri de trandafiri. Producătorii s-au întrecut în ornarea standurilor, iar pe toată durata evenimentului au prezentat soiurile de trandafiri pe care le cultivă şi au povestit celor ce s-au oprit să le admire munca despre frumuseţea, dar şi greutăţile meseriei pe care şi-au ales-o.

Râştei Erika, din Ciumbrud, a declarat că se ocupă de cultivarea trandafirilor de peste 20 de ani şi a venit la ”Ziua Rozelor” pentru a arăta vizitatorilor ”câte soiuri de trandafiri se pot produce şi aici, la noi, în zonă”. Ea a spus că la eveniment sunt 12 expozanţi, iar un producător cultivă de la 10.000 de trandafiri până la 150.000, în funcţie de cerinţele sau contractele pe care le au cu distribuitorii.

”Principalul motiv pentru care am venit la târg este pentru a expune. Este o tradiţie la noi, iar dacă putem încheia şi contracte, după ce ne sunt vizitate standurile, e foarte bine. Oamenii vin din toată ţara, chiar şi din străinătate (…) În afară de trandafiri, mai vindem dulceţuri şi siropuri, pe care le-am făcut să vadă lumea că din trandafiri se mai poate face şi altceva”, a spus Râştei Erika.

Un alt expozant, Ştefan Molnar, a declarat că meseria de cultivator de trandafiri este plăcută, profitabilă şi nu este grea, dar trebuie să ”ai oameni care să lucreze şi să fie coordonaţi de cineva care se pricepe”.

În cadrul evenimentului s-au organizat concursuri în urma cărora au fost premiate cele mai frumoase standuri şi aranjamente florale. ”Ziua Rozelor” se încheie cu concerte de muzică populară şi uşoară, urmate de un bal şi focuri de artificii.

Localitatea Ciumbrud este cunoscută atât în ţară, cât şi în străinătate pentru soiurile de trandafiri cultivate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici