Carmen Dan: nem ajánlották fel nekem a miniszterelnöki tisztséget

Carmen Dan belügyminiszter kedden úgy nyilatkozott, hogy nem ajánlották fel neki a kormányfői tisztséget, arra a kérdésre azonban nem kívánt válaszolni, hogy amennyiben megteszik, elfogadja-e.

18 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: nem ajánlották fel nekem a miniszterelnöki tisztséget

Carmen Dan: nem ajánlották fel nekem a miniszterelnöki tisztséget

„Lezajlott a kormány tevékenységének a kiértékelője, én arra összpontosítottam, hogy ami a belügyminisztériummal kapcsolatos, arra jól válaszoljak, és az a véleményem, hogy mi jól végeztük a dolgunkat. Úgy gondolom, hogy ezt a koalícióban is látták. Nem ajánlották fel nekem a tisztséget (a kormányfői tisztséget – szerk. megj.)” – jelentette ki Carmen Dan az Antena 3 hírcsatorna műsorában.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfő este egyes források szerint találkozhatott Sorin Grindeanu kormányfővel, miután utóbbi hazaért horvátországi látogatásáról, és arra kérte, hogy mondjon le. A miniszterelnök ezt az értesülések szerint elutasította.

Politikai források kedden a MEDIAFAX-nak elmondták, Dragnea és Grindeanu hétfő este a PSD băneasai székházában egyeztetett, miután a kormányfő hazaért Horvátországból.

Az idézett források szerint Dragnea Grindeanu lemondását kérte arra hivatkozva, hogy késik a Szuverén Fejlesztési és Befektetési Alap.

Grindeanu azonban ezt elutasította – tájékoztattak forrásaink.

A PSD elnöke szerdára hívta össze a párt országos végrehajtó bizottságát (CExN), ott születnek majd meg kormány tevékenységének kiértékelőjét követő döntések.

Politikai források szerint Dragnea számításba vette a teljes Grindeanu-kabinet leváltását azáltal, hogy a végrehajtó bizottság megvonja a kormánytól a politikai támogatását.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici