Dragnea a második pillér Mişa által bejelentett megszüntetéséről: „Ostobaság! ”

Liviu Dragneát, a Szociáldmeokrata Párt )PSD) elnökét csütörtökön, a kormányról döntő parlamenti ülés előtt az újságírók megkérdezték a magánnyugdíjbiztosítás második pillérének felszámolásáról, amiről korábban Ionuţ Mişa, a pénzügyi tárca várományosa beszélt. „Ostobaság” – válaszolta.

16 afișări
Imaginea articolului Dragnea a második pillér Mişa által bejelentett megszüntetéséről: „Ostobaság! ”

Dragnea a második pillér Mişa által bejelentett megszüntetéséről: „Ostobaság! ”

Felszámoljuk a nyugdíjbiztosítás második pillérét, az eddig befizetett összegeket visszakapják a hozzájárulók, és lehetőségük lesz azt az állami nyugdíjalapba befizetni, vagy átutalni a harmadik pillérbe, vagyis a fakultatív magánnyugdíjalapba – jelentette be Ionuţ Mişa leendő pénzügyminiszter.

A tárca várományosa azok után beszélt terveiről, hogy a parlamenti bizottság igazolta mandátumát.

„Felszámoljuk a nyugdíjbiztosítás második pillérét, az eddig befizetett összegeket visszakapják a hozzájárulók, és lehetőségük lesz azt az állami nyugdíjalapba befizetni, vagy átutalni a harmadik pillérbe. Választhatnak: állami vagy magán” – jelentette ki Ionuţ Mişa.

Közölte: az intézkedés valamikor az idei év végén lépne hatályba.

A kormánykoalíció vezetőit, Liviu Dragneát és Călin Popescu Tăriceanut csütörtökön arról kérdezték, van-e feszültség a koalíció berkeiben az új kormányprogramba foglalt intézkedések miatt.

Dragnea ironikusan válaszolt, s nem kívánt a továbbiakban nyilatkozni.

Arra a kérdésre, hogy tájékoztatták-e a kormányprogram módosításairól, Tăriceanu kerülte a választ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici