EXKLUZÍV: Szolidaritási adót vetnének ki a nagy jövedelemmel rendelkezőkre

Új adót kíván kivetni az új kormány: elképzeléseik szerint szolidaritási adót kellene fizetniük mindazoknak, akik többet keresnek, mint tíz minimálbér. A pénz az egészségügyi költségvetésbe folyna be – nyilatkozták csütörtökön a MEDIAFAX-nak politikai források.

12 afișări
Imaginea articolului EXKLUZÍV: Szolidaritási adót vetnének ki a nagy jövedelemmel rendelkezőkre

EXKLUZÍV: Szolidaritási adót vetnének ki a nagy jövedelemmel rendelkezőkre

„Felmerült ennek az adónak az ötlete, amit azok fizetnének, akik többet keresnek, mint tízminimálbér. A pénz az egészségügyi költségvetésbe folyna be” – mondták az idézett források.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) honlapján nemrég közzétették a Tudose-kabinet által a parlament elé terjesztett kormányprogramot. A dokumentumban új adók és illetékek kivetése is szerepel: ilyen a szolidaritási hozzájárulás, az egészségre káros termékek utáni adó, extraadó a természeti erőforrásokra. De ezzel párhuzamosan a beiktatásra váró kormány tervei szerint 2018. január elsejétől eltörölnék az osztalékok utáni adót, a jövedelemadó pedig a jelenlegi 16 százalékról 10 százalékra csökkenne.

Annak érdekében, hogy növelje az állami költségvetés bevételeit, a Tudose-kormány legkevesebb 20 százalékkal emelné a nem Romániában feldolgozott természeti erőforrások kitermeléséből származó profitot – a vonatkozó törvényt legkésőbb az idei év végéig elfogadnák.

Mint ismeretes, Victor Ponta miniszterelnöksége idején bejelentette, hogy szolidaritási adót kíván kivetni mindazokra, aki havi 1000 eurónál többet keresnek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici